Jakub Forgács Hokej

Barani si doma proti Trenčínu užili gólové hody: Pod Urpínom mu nadelili osmičku

Fanúšikovia hokeja videli pod Urpínom zápas štvrtej Banskej Bystrice s druhým Trenčínom. Barani sa víťazstvom na domácom ľade mohli bodovo dotiahnuť na svojho súpera. A podarilo sa im to vo veľkom štýle.

Ilustračný obrázok k článku Barani si doma proti Trenčínu užili gólové hody: Pod Urpínom mu nadelili osmičku
Zdroj: TASR

Po dvoch tretinách už nebolo čo na ľade riešiť. Prevaha domácich sa prejavila aj v góloch, strelili ich poltucet a ešte jednu tretinu mali pred sebou. Trenčania si zápas pretrpeli, už v siedmej minúte prehrávali o dva góly, keď v 5. min vyrobili v obrannej tretine hrúbku, za ktorú ich potrestal Mikula a v 7. min premenil perfektný blafák po Sandgrenovej kolmici Lunter. Hostia pôsobili ako v ťažkom sne, nestačili korčuliarsky a mohli byť radi, že inkasovali len dvakrát.

V druhej tretine sa zdalo, že sa prebudili, no viaceré vylúčenia na ich strane spôsobili, že puky vyťahovali z bránky s náhradným strážcom Kompasom ako na bežiacom páse. V 24. min po dlhom obliehaní bránky najkôr spálil šancu Loskot, no Kytnár už mieril presne. Počas 28 sekúnd pridali medzi 34. a 35. min ‚barani‘ v presilovkách ďalšie dva góly vďaka pohotovosti Loskota i Ďatelinku, no a o ten šiesty sa postaral taktiež v početnej prevahe narodeninový oslávenec M. Hudec v 38. minúte. Trenčania vyšli strelecky naprázdno a aj keď v 15. min D. Hudec bol blízko ku gólu, v 30. min opäť presne nezakončil a aj Gašparovič v 36. min sa dokonca v oslabení usiloval Bacashihuu v bránke prekonať, nepodarilo sa a na ukazovateli svietilo hrozivých 6:0.

Strelecké hody, aké diváci pod Urpínom v tejto sezóne nezažili, sa v tretej tretine zastavili, domáci už mali nahraté a Trenčania neboli schopní vymyslieť na Bacashihuu niečo účinné. V 51. min Kytnár netrafil úplne prázdnu bránku, zazvonila len žŕdka, akoby chcel ušetriť hostí pred ešte výraznejším debaklom. Iný názor mal Gillies v 53. min, ktorý v páde pridal siedmy gól, a to už bola pre Trenčanov poriadna hanba. Možno aj preto sa zrodila vzápätí bitka, v ktorej si aktívne počínali dve dvojičky, Petran s Ryzákom a Handzuš so Švecom. Korunu výsledku nasadil minútu pred koncom v presilovke zblízka ôsmym gólom Gillies. Do konca chýbalo 55 sekúnd, keď sa strhla ďalšia vášnivá bitka, do ktorej sa zapojili obe päťky na ľade.

Hlasy po zápase

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: „My sme predviedli perfektný kolektívny výkon, každý hráč zabral naplno a za ten prístup im patrí veľká vďaka. Bol to náš najlepší výkon počas celých 60 minút v sezóne a som rád, že sme potešili ľudí gólmi. Tie bitky, aké sme videli, patria k hokeju, je to súčasť hokeja, keď sa jednému mužstvu nedarí, tak robí všetko, aby sa nakoplo, nebolo to nič extrémne. Aj Michal Handzuš ako správny líder bránil spoluhráčov, bol vtedy na ľade, takto by zareagoval aj iný, treba bojovať jeden za druhého.“

Marcel Hanzal, tréner Trenčína: „Výsledok hovorí o všetkom, domáci boli vo všetkých činnostiach o tri triedy lepší ako my, tomu zodpovedajú aj góly. Boli sme horší tím, domáci hrali perfektne, agresívne, my sme s tým mali veľké problémy. Ľudia videli aj góly, aj šarvátky, ku koncu sa nevyhol trestu ani náš tréner, prejavila sa zrejme trochu nervozita, to sa v hokeji stáva. Škoda, že nám utekajú začiatky zápasov, prvé tretiny máme katastrofálne, neviem, či sa vedia hráči pripraviť na zápas, uvažujeme aj o spoločných rozcvičkách.“

Michal Hudec, kapitán B. Bystrice: „Niečo sa s mojou narodeninovou tortou šuškalo, no keď začali kričať moje meno, milo ma to prekvapilo. Bolo to krásne gesto od fanúšikov, veľmi si ho teším. Chcel som aj streliť gól, podarilo sa a dúfam, že sme zabudli na ten nevýrazný výkon v Poprade. Naša sila je obrovská, ale prejaví sa len v poctivej robote, akú by sme mali na ľade vždy ukázať. Boli aj emócie, niekto asi nevie prehrávať. Neviem, čím ich Mário Lunter tak naštval, že šli po ňom, dvakrát rovno po buly na neho skočili a bolo dobré, že sme sa ho zastali. Vtedy sa ukáže charakter hráčov, keď si pomôžeme aj takýmto spôsobom.“

Róbert Petrovický, kapitán Trenčína: „Snažíme sa do zápasu vždy vstúpiť koncentrovane, no dostali sme góly, medzitým nám vypadli niektorí hráči, no na to sa nevyhovárame. Prežili sme ťažký deň, to sa v hokeji stáva, musíme sa cez to predrať a ísť ďalej. V závere sme zažili aj šarvátky, je to súčasť hokeja, snažili sme sa dohrať zápas so cťou, bolo to ťažké, im išlo všetko, nám to nešlo. Naozaj ťažký deň, iné sa mi k tomu nežiada dodať, treba sa už sústrediť na ďalší zápas.“

HC'05 iClinic B. Bystrica – Dukla Trenčín 8:0 (2:0, 4:0, 2:0)

  • Góly: 5. Mikula, 7. Lunter (Sandgren), 24. Kytnár (Loskot, Šmach), 34. Loskot (Sandgren, Šmak), 35. Ďatelinka (Zigo, M. Hudec), 38. M. Hudec (Handzuš, Sandgren), 53. Gillies (Majdan), 59. Gillies (Galamboš, Loskot)
  • Rozhodcovia: Kubuš, M. Novák – Gajan, M. Smrek
  • Vylúčení: 8:12, navyše D. Hudec (Trenčín) 5+DKZ za nadmernú hrubosť
  • Presilovky: 4:0
  • V oslabení: 0:0, navyše Petran – Ryzák 10 min za zhodenie rukavíc, – Zmeny: 21. Kompas za Cháberu, 28. navyše Hatala (všetci Trenčín)
  • 1923 divákov

Čítajte tiež:

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM