Monika Obrtalová Hokej

Barani sa rozlúčia aj s Pardavým

Bez ťahúňov uplynulej sezóny, obrancu Frühaufa, útočníkov Bulíka a Pardavého začali dnes letnú prípravu aj hokejisti HC'05 Banská Bystrica. Piaty tím uplynulej sezóny nemieni poľaviť z vysokých ambícií a tomu prispôsobí nielen prípravu, ale aj p

„Potrebujeme nahradiť tých, ktorí odišli, najmä v útoku,“ povedal tréner Baranov Milan Staš. „Pardavý si našiel miesto v Dukle Trenčín, pod Urpínom odviedol dve sezóny kus poctivej roboty, teraz skúsi pokračovať doma. Na Bulíka má klub ročnú opciu, prejavil chuť hrať niekde inde, možné je však aj to, že bude u nás pokračovať ďalej. Frühaufovi skončila zmluva, neskrýval záujem o iné angažmán, a to je pre nás prvoradé. Budujeme kolektív, veľa sa naň spoliehame, aj ďalšími príchodmi nových hráčov sa ho snažíme vystužiť. Vsadili sme na mladosť a dravosť.“

Dva týždne by mal oddychovať Tománek, ktorý sa zotavuje zo zranenia po reprezentačnom štarte. Milan Staš: „Viacero hráčov sme privítali zo Spišskej Novej Vsi, útočníkov Filipa Macejku, Lukáša Vartovníka a Mateja Hamráka, rátame s mladými, ktorí nadobudli ostrohy v reprezentačnej osemnástke, Zigom, Matouškom, Stykom, pomôcť by mali aj dvadsiatkári Petro a Tomáš a Ján Sýkorovci. Zo Zvolena medzi nás zavítal obranca Cebák, detaily príchodu talentovaného Adama Bezáka z bratislavského Slovana sa ešte formálne doťahujú. V konečnej fáze by mali pribudnúť ešte traja – štyria hráči, aby sme zaplátali diery po odchodoch.“ V realizačnom tíme nastala jedna zmena. V úlohe asistenta bude popri Miroslavovi Chudom pôsobiť aj majster sveta z Göteborgu'02 Vladimír Országh. //„Na starosti si zoberie hlavne individuálnu prípravu hráčov. Má bohaté skúsenosti, určite pomôže,“ //hovorí tréner Baranov.

Na jednej strane príchody, na druhej odchody, okrem Pardavého, Frühaufa a pravdepodobne aj Bulíka opustili ‚Baranov‘ Sabol, Drotár, Padělek, Dian a Bauer. O tom, že nebude pod Urpínom pokračovať ani brankár Vojtek sa rozhodlo už skôr. Len v nedeľu sa s vedením klubu dohodol göteborský zlatý šampión Miroslav Hlinka, a tým sa aj odliv osobností tímu zastavil.

Úvodný deň prípravy strávili hráči v posilňovni a s futbalovou loptou. Prvý týždeň označili tréneri za adaptačný, druhý za testovací. Do plánu sa dostali dve sústredenia, trojdňové na Donovaloch a vyše týždňové koncom júna vo Vysokých Tatrách. Oddychovať sa bude tri týždne v júli na dovolenkách, aby sa hneď po nich vkročilo na prvý ľad a naskočilo aj na zápasový režim s ťažiskovým turné vo Švajčiarsku.

Zdroj: TASR Foto: hokej.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM