Jakub Forgács Hokej

Barani rešpektujú silu majstra z Košíc: Dôraz kladú na prvé semifinálové duely

Hokejisti Banskej Bystrice vstúpia do semifinálových bojov tipsportligovej Slovnaft play off proti HC Košice s jednoznačným cieľom - prebojovať sa do finále. Uvedomujú si, že úspech ich môže priniesť iba poctivá robota.

Ilustračný obrázok k článku Barani rešpektujú silu majstra z Košíc: Dôraz kladú na prvé semifinálové duely
Zdroj: TASR

V nedeľu odohrajú „barani“ prvý zápas na ľade súpera a chcú v ňom prekvapiť. „Ideme do Košíc s cieľom vyhrať. Chceme tam uspieť,“ vyhlásil pred sériou najproduktívnejší banskobystrický útočník Juraj Majdan, ktorý si myslí, že veľa gólov v semifinálových dueloch padať nebude. „Pôjde sa z dobre organizovanej obrany do útoku, kde to bude rovnako ťažké, pretože Košice majú výbornú obranu, tuším najlepšiu v celej lige. Osobne si myslím, že veľa gólov padať nebude, i keď súper disponuje so silným útokom. V tíme majstra majú dobrých korčuliarov a na veľkom klzisku to vedia patrične využiť. My sa nemôžeme báť, musíme hrať svoj hokej a dávať góly,“ povedal.

Tréner Vladimír Országh nechcel prezradiť taktiku, s ktorou na východe Slovenska vyrukuje. Spolu s hráčmi si dôsledne preštudoval videozáznamy súpera, podrobne rozobral hru Košíc a svojich zverencov zodpovedne sa na sériu pripravil. „Uvedomujeme si, proti komu hráme. Ide o majstrovský tím a víťaza ligy, teda jej základnej časti. Urobili sme si rozbor. Vieme, ktoré sú silné stránky Košíc a budeme sa ich snažiť eliminovať. Oba tímy majú veľmi dobrých strelcov. Po príchode trénera Čadu dominuje v košickom celku kvalitná defenzíva. Je veľmi dobre prepracovaná, avšak aj my sa chceme sústrediť na dobrú defenzívnu činnosť. Tiež máme hráčov, ktorí vedia dať gól. Takže všetko je otvorené,“ uviedol bystrický kouč.

Košičania vo vlaňajšej sezóne bojovali s Banskou Bystricou o titul vo finále a boli úspešnejší i vďaka tomu, že stopercentne využili domáce prostredie. Aj preto hokejisti spod Urpína kladú dôraz už na prvé duely u súpera. „Musíme podávať poctivé výkony a hrať to, čo máme. Iba tak si vytvoríme šancu na úspech. Nálada v kabíne je výborná. Mali sme dostatok času na oddych i prípravu na semifinále. Verím, že hneď v prvom zápase v Košiciach to bude vidno. Potrebujeme si u súpera vytvoriť čo najlepšiu pozíciu do ďalších bojov,“ potvrdil kapitán Milan Kytnár.

Banskobystričania sa môžu oprieť aj o skúseného centra, 39-ročného Michala Handzuša. Platný je na buly, v presilovkách i v oslabeniach. Vo štvrťfinále neokúsil chuť prehry, keďže nastúpil až na duely v Trenčíne a pred vlastnými priaznivcami sa predstavil potom v piatom, rozhodujúcom zápase série. „Vieme, že nás čaká ťažký súper. Musíme minimalizovať jeho šance, malo by to byť hlavne o dobrej obrane, samozrejme, treba dávať aj góly. Košice vyhrali základnú časť, majú veľmi dobré mužstvo, rýchlych hráčov, organizovanú obranu. Je to pre nás výzva a my sa ňu tešíme. Chceme vyhrať,“ dodala osobnosť bystrického mužstva.

Čítajte tiež:

Semifinále s Košicami sa blíži: Aké šance dávajú hokejistom Bystrice stávkové kancelárie?

Bystrica v semifinále schytala Košice: Preštudujte si rozpis zápasov play off

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM