Jakub Forgács Hokej

Barani prišli o kanadské opory. V Bystrici končia Bacashihua aj Wishart

Brankár, ktorý vychytal baranom titul aj kvalitný obranca odchádzajú. Kde budú ďalej pôsobiť opory bystrických hokejistov?

Ilustračný obrázok k článku Barani prišli o kanadské opory. V Bystrici končia Bacashihua aj Wishart
64
Galéria
Zdroj: TASR

Kanadský hokejový brankár Jason Bacashihua zrejme vymení Slovensko za Južnú Kóreu. Majster Tipsport ligy má namierené do tímu High 1 z mesta Gangwon pôsobiaceho v Ázijskej lige. Informáciu priniesla stránka hokejovysvet.sk.

Bacashihua prišiel do Banskej Bystrice pred dvomi rokmi a za „baranov“ odohral dve sezóny. V oboch z nich sa tím dostal do finále, v ktorom najskôr podľahol Nitre, no o rok neskôr už tohto súpera zdolal a získal historický titul. Bacashihua bol brankárskou jednotkou tímu a za „baranov“ odohral celkovo 106 zápasov.

„Nechcel som odísť. Chcel som zostať, ale najťažšia časť hrania je obchodná stránka. Ja a manažment sme nevedeli dospieť k dohode o zmluve na budúcu sezónu. Snažili sme sa uzavrieť kontrakt, ktorý by bol výhodný pre obe strany, ale bohužiaľ sa to nepodarilo. O klube a kvalite ligy viem len málo, ale hovoril som s hráčmi, ktorí tam pôsobili. Idem tam s cieľom robiť presne to isté, čo v Banskej Bystrici a pokúsim sa získať majstrovský titul,“ uviedol Bacashihua pre hokejovysvet.sk.

Z Bystrice však neodchádza jediný. Kanadský hokejový obranca Ty Wishart bude pokračovať v kariére v českej extralige. Už bývalý hráč HC '05 iClinic Banská Bystrica sa dohodol na zmluve s HC Dynamo Pardubice. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

V Pardubiciach očakávajú od novej posily zvýšenie dôrazu v zadných radoch. „Hľadali sme obrancu, ktorý naozaj vystuží našu obranu. Jeho prednosťou je hlavne hra v obrannom pásme. Máme na neho výborné referencie a videli sme veľa zápasov, v ktorých hral. Padol nám do oka,“ uviedol generálny manažér pardubického klubu Dušan Salfický. Do rovnakého klubu nedávno zamieril obranca Jake Cardwell z Nových Zámkov.

Pre banskobystrický klub znamená odchod Wisharta ďalšiu citeľnú stratu. Nedávno si nové pôsobiská našli aj ďalšie zahraničné opory víťazného tímu Jonathan Carlsson, Brock Higgs (obaja Graz 99ers), Matthew Maione (Kalpa Kuopio) či brankár Jason Bacashihua (High 1).

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z osláv historického titulu baranov na bystrickom námestí!

V OBRAZOCH: Na bystrickom námestí vypukli oslavy historického titulu baranov
64
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM