Michal Majer Hokej

Barani opäť získali bod

V ďalšom kole extraligy sa banskobystrickí hokejisti opäť predstavili na ihrisku súpera - tentokrát v Žiline. Napriek tomu, že vyhrávali už o dva góly, sa im nepodarilo dotiahnuť zápas do víťazného konca. Vlci najskôr v priebehu 27 sekúnd vyrovnali a

MsHK DOXXbet Žilina – HC'05 Banská Bystrica 4:3 pp a sn (0:1, 2:1, 1:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 35:41 Milan Drevenák (Richard Smotrila, Igor Rúfus), 36:08 Jan Kopecký (Tomáš Nádašdi, Michal Kokavec), 40:31 Michal Kokavec (Peter Klouda), rozhodujúci samostatný nájazd premenil Smotrila – 04:55 Rastislav Paľov (Jakub Rumpel, Vladimír Kútny), 32:31 Michal Hudec (Roman Tománek, Marek Biro), 50:22 Richard Šechný (Adam Bezák)

Rozhodovali: Husička, Minář (obaja ČR) – Valach, T. Orolin, vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše: Hájnik (Žilina) 10 min za filmovanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1034 divákov

Opatrný úvod stretnutia narušila len príležitosť Stupku, ktorého kľučku do pravej strany Šimonovič zneškodnil. Prvá možnosť hostí v stretnutí sa skončila gólom, keď v 5. minúte po prihrávke Rumpela spoza brány prestrelil Lipovského Paľov. V polovici prvej tretiny sa uvoľnil v útočnom pásme počas presilovej hry Kolarz, strážca banskobystrickej svätyne však jeho pokus vytiesnil nad brvno. Žilinčania mohli vyrovnať v 17. minúte, ale Palovčík na gólmana súpera nevyzrel. Z protiútoku zasa nenamieril presne po individuálnej akcii Rumpel.

Prvá polovica prostredného dejstva sa niesla v znamení tlaku Banskej Bystrice, kedy hostia hrali až trikrát v početnej výhode. Najväčšie šance nepremenili Šechný a Paľov, keď nedokázali namieriť do odkrytej Lipovského brány. Ojedinelú možnosť domácich mal Drevenák, ale z bezprostrednej blízkosti nepretlačil puk za Šimonoviča. V 31. minúte unikol žilinskej obrane Rumpel, no puk zakončil len do lapačky domáceho gólmana. O 120 sekúnd sa už ale strelou spomedzi kruhov presadil Michal Hudec a dostal svoj tím do dvojgólového vedenia. Vlkov to nepoložilo a do konca druhej časti hry dokázali vyrovnať. V priebehu 27 sekúnd rozvlnili sieť za Šimonovičom Drevenák a Kopecký.

Do tretej tretiny vstúpili domáci vo veľkom štýle a po 31 sekundách ich dostal do vedenia strelou od modrej čiary Kokavec. Žltozelení mohli hneď na to pridať ďalší gól, ale Kolarz nedokázal podvihnúť puk ponad Šimonovičov betón. V 51. minúte vystrelil Šechný a puk prekvapujúco prešiel pomedzi Lipovského betóny až do siete. V závere riadneho hracieho času mali „barani“ výhodu presilovej hry o jedného hráča. Žilinčania sa však bez väčších problémov ubránili. Následne mali aj oni sami možnosť skrátenej početnej výhody. Keďže Kokavec trafil len spojnicu hosťujúcej brány, zápas dospel do predĺženia. V ňom sa domáci snažili ohrozovať Šimonoviča opäť z väčších vzdialeností. S Kolarzovým pokusom skúsený gólman hostí problémy nemal. V 63. minúte takmer prekvapil Lipovského ľahkou strelou Hudec. Keď 30 sekúnd pred sirénou Sýkorove zakončenie do odkrytej brány zázračným zákrokom zlikvidoval Lipovský, o víťazovi museli rozhodnúť samostatné nájazdy. Ten rozhodujúci premenil domáci Smotrila a zaistil Žilinčanom cenné dva body.

Zdroj: TASR

Barani opäť získali bod
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM