Jakub Forgács Basketbal

Barani opäť nabehli na víťaznú vlnu: Skalici nepomohla ani hra bez brankára!

V nedeľu odohrali Barani ďalší zápas hokejovej extraligy proti Skalici. A vydaril sa im na jednotku, pretože víťazstvom 4:3 Bystrica opäť nabehla na víťaznú vlnu.

Ilustračný obrázok k článku Barani opäť nabehli na víťaznú vlnu: Skalici nepomohla ani hra bez brankára!
Zdroj: Dnes24.sk

Iniciatívnejšie začli Skaličania

Po úvodnom oťukávaní sa ako prví chopili iniciatívy domáci hráči. „Záhoráci“ mali puk častejšie na hokejkách, no nedarilo sa im dostať do vyložených šancí. Gólu sa domáci nedočkali ani počas presilovej hry pri vylúčení Dolníka. Po tomto momente akoby sa prebrali i hostia a začali sa viac tlačiť do ofenzívy. Najmä po Lunterovej strele mali Skaličania šťastie, obrovskú šancu spálil aj Meland, ktorý sám pred Lipovským trafil len do jeho betónov.

Viac sa vylučovalo ako hralo

V druhej časti oba tímy pridali na obrátkach v snahe o úvodný gól. Toho sa diváci dočkali v 29. min, keď sa Rosandič pretiahol poza obranu a obhodil si ležiaceho Lipovského – 0:1. Ten istý hráč išiel o dve minúty neskôr na trestnú lavicu, čo domáci využili a po brejku Laža s Obdržálekom druhý menovaný vyrovnal.

O 24 sekúnd sa však skóre menilo opäť. Pri vylúčení Preisingera usmernil Saracinovu strelu do siete Hudec – 1:2. Od tejto chvíle sa viac vylučovalo ako hralo, no ani jedno z mužstiev nedokázalo skórovať. Domáci nevyužili ani dvojminútovú presilovku piatich proti trom.

Tesné vedenie sme udržali až do konca

V 42. min hostia zvýšili na 3:1, keď Lunter zužitkoval presnú prihrávku od Lampera. Nasledovala ďalšia séria vylúčení, početnú výhodu piatich na troch využil na štvrtý gól hostí White, ktorý tečoval tvrdú strelu Saracina. Po tomto góle vystriedal Lipovského v domácej bránke P. Romančík a domáci pridali. V 47. min znížil R. Školiak, ktorý sa natlačil pred Kalembu a bekhendom zasunul puk za jeho chrbát – 2:4. Definitívnu bodku za duelom dal Trška v hre štyroch proti štyrom tvrdou strelou od modrej čiary. Skaličania vrhli všetky sily do útoku, ale vyrovnať sa im nepodarilo ani v 41-sekundovej hre bez brankára.

Hlasy po zápase

Roman Mega (asistent trénera Skalice): „Do dnešného duelu sme vstupovali s tým, že hráme doma a chceli sme predvádzať nátlakový hokej smerom dopredu. Túžili sme po víťazstve, no nepodarilo sa nám to. Súper hral veľmi dobre a dá sa povedať, že z nášho pohľadu rozhodli presilovky. Nepodarilo sa nám využil dvojnásobnú presilu, kým súper to zužitkoval. Tiež prišli z našej strany zbytočné vylúčenia. Keď vyrovnáme na 1:1 a o 14 sekúnd neskôr Preisinger vyhodil puk a dostal dve minúty, súper to potom využil. Dostali sme ďalší gól a aj napriek tlaku sme už nevyrovnali.“

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „Dá sa povedať, že až na začiatok a záver duelu sme hrali to, čo sme chceli. Boli sme aktívni, dostali sme sa do vedenia 4:1. Potom sme však nepochopiteľne poľavili, dostali sme súpera do hry, ale v rozhodujúcich chvíľach sme ukázali charakter a chalani to zvládli. Sú to pre nás dôležité body, aby sme sa opäť dostali na víťaznú vlnu.“

HK 36 Skalica – HC‘05 Banská Bystrica 3:4 (0:0, 1:2, 2:2)

  • Góly: 32. Obdržálek (Lažo, M. Lipovský), 47. R. Školiak (Lažo, Preisinger), 51. Trška (R. Školiak) – 29. Rosandič (M. Hudec), 32. M. Hudec (Saracino, Handlovský), 42. Lunter (Lamper, Zigo), 44. White (Saracino, J. Martin)
  • Vylúčení: 9:8 na 2 min
  • Presilovky: 1:2
  • Oslabenia: 0:0
  • Rozhodovali: Lokšík – Šefčík, Výleta
  • 1410 divákov
  • Zostava Skalice: M. Lipovský (44. P. Romančík) – Vyrůbalík, L. Kozák, Trška, Barák, M. Srnec, Ketner, Staňo, Mikéska – Lažo, R. Školiak, Obdržálek – Jankovič, Stieler, Preisinger – Kutálek, B. Mráz, Šátek – Dvonč, Kalináč, M. Romančík
  • Zostava Banskej Bystrice: Kalemba – J. Martin, Saracino, Meland, Macháček, Rosandič, Bambúch, Fajčák – Kafka, White, Handlovský – R. Macík, M. Hudec, Matúš Chovan – Lamper, Zigo, Lunter – Hegyi, Heizer, Dolník

Foto: ilustračné

Országh o zápase Baranov v Skalici: Až na začiatok a záver duelu sme hrali to, č
2
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM