Michal Majer Hokej

Barani nebodovali ani na Slovane

Predposledný zápas základnej časti hokejovej extraligy sa z pohľadu Banskobystričanov niesol v podobnom duchu ako predošlé. Nedokázali si vytvoriť súvislejší tlak, strieľali len zriedka, viazla im kombinácia. Nečudo, že z troch bodov sa tešil bratisl

Slovan Bratislava – HC'05 Banská Bystrica 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)

Góly: 29. a 45. Skokan, 46. Richard Huna – 41. Vizváry, 60. Cebák

Rozhodovali: Grečko – Brath, Výleta, vylúčení: 4:5, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, 2851 divákov.

Prvej strely na bránu sa 2851 divákov dočkalo až po vyše dvoch minútach, keď hosťujúceho Fedora preveril z medzikružia Róbert Huna. Hráči sa dostali do tempa až v polovici úvodného dejstva a gólmani až vtedy začali mať plné ruky práce. Niekoľko vyložených príležitostí v podaní oboch tímov však zostalo nevyužitých a mužstvá schádzali do kabín za bezgólového stavu.

Na začiatku druhej tretiny sa tempo zápasu vrátilo do starých koľají a hra sa odvíjala predovšetkým v strednom pásme s ojedinelými ofenzívnymi výpadmi. Skóre stretnutia otvoril v 29. minúte v presilovej hre domáci Skokan, ktorý pomedzi Fedorove betóny dorazil strelu Frühauf od modrej čiary – 1:0. O pár sekúnd na to mohol náskok Slovana zvýšiť v úniku Hudáček, ale hosťujúci gólman jeho strelu zneškodnil. Sedemdesiatosem sekúnd pred druhou sirénou sa po naskočení z trestnej lavice rútil sám na Fedora aj Kováčik, no ani on neuspel.

Hneď v úvode tretej dvadsaťminútovky sa hosťom podarilo vyrovnať, keď vylúčenie Cartelliho zo záveru prostrednej časti potrestal Vizváry – 1:1. Radosť hostí však trvala iba štyri minúty, lebo v 45. minúte vrátil domácim vedenie svojim druhým gólom v zápase Skokan – 2:1. O necelú minútu viedol Slovan už 3:1, keď Kováčikovu krížnu prihrávku zužitkoval Richard Huna. V závere stretnutia Hvila nevyužil tutovku na strelenie kontaktného gólu, no 45 sekúnd pred koncom upravil stav na konečných 3:2 Cebák.

Zdroj: TASR

hokejbbba2
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM