Rastislav Búgel Hokej

Barani narazili pod Zoborom: Bystrickí hokejisti prehrali s Nitrou

Hokejová extraliga mala na programe svoje 24. kolo. Barani z Banskej Bystrice cestovali na nitriansky ľad.

Ilustračný obrázok k článku Barani narazili pod Zoborom: Bystrickí hokejisti prehrali s Nitrou
Foto: Rastislav Búgel

Pod Zoborom sa hral od začiatku rýchly hokej, ktorý priniesol prvý gól v 7. minúte. Tománek našiel ideálnou prihrávkou Juraja Štefanku, ktorý jeho výzvu na gól bezu zaváhania prijal – 1:0. Ten istý hráč využil svoje postavenie na druhý gól aj v 11. minúte, v presilovke sa k nemu dostal odrazený puk po strele L. Nováka a pred prázdnou bránkou nemohol nedať – 2:0. Následne sa prihlásila o slovo aj Banská Bystrica, Hudec s Lamperom však úspešní neboli.

V 22. minúte sa však už „baranom“ podarilo znížiť, nedôraz domácej defenzívy využil Lamper. Už o päť minút prinavrátil dvojgólový náskok domácim Jakub Ručkay, ktorý si vybojoval puk za bránkou a po zakončení spoza nej sa tešil zo šťastného gólu. Šancí pribúdalo, gól však do druhej sirény už nepadol.

Na ďalší presný zásah čakali diváci do 48. minúty. Hostia prepadli v útočnej tretine a protiútok dvoch na jedného vyriešil Štefanka gólovou prihrávkou Lukášovi Novákovi – 4:1. Nitra si poistila víťazstvo aj piatym gólom, jeho autorom bol v 54. minúte Slovák. Hosťom sa síce vzápätí podarilo skorigovať, keď Hudec dorazil do bránky vyrazený puk po strele Bira, no to bolo z ich strany všetko. Nitra sa tak tešila z triumfu 5:2.

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Náš vstup do zápasu bol veľmi dobrý čo rozhodlo, po góle hostí sme kontrovali dôležitým gólom a tretia tretina už bola taká hore-dole.“

Miroslav Chudý, tréner Banskej Bystrice: „My sme mali trochu inú predstavu od začiatku, ale laxnosťou sme dovolili súperovi streliť dva góly a to sa potom hrá ťažko. Druhá tretina bola z našej strany dobrá, strelili sme kontaktný gól, no nešťastný tretí gól Nitry bol zlomový a potom sa nám už hralo ťažšie.“

HK Nitra – HC'05 Banská Bystrica 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica
35
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM