Jakub Forgács Hokej

Barani na ľade roztočili tréningový kolotoč: Tu je kompletný prehľad prípravných zápasov

Tréningový kolotoč na ľade roztočili aj pod Urbínom a extraligovým 'baranom' z HC'05 Banská Bystrica sa možno v náročnom cykle aj hlava zatočí. Vrcholom prípravného bloku bude zápasové sústredenie vo Švajčiarsku, a to v takej podobe, že tréner Vladimír Országh už vopred chváli.

Ilustračný obrázok k článku Barani na ľade roztočili tréningový kolotoč: Tu je kompletný prehľad prípravných zápasov
Zdroj: TASR

„Vedenie klubu urobilo veľký kus práce, čaká na náš až šesť ťažkých zápasov,“ povedal tréner Banskobystričanov. Káder sa bude postupne preosievať a nevylučujú sa aj nečakané prekvapenia, tak ako vlani pri angažovaní hráčov z NHL. Teraz je situácia síce iná, no vedenie klubu nepochybne už nejaké zaujímavé posily na prestupové ‚lano‘ chytilo.

Najviac priestoru dostane mladá generácia

Isté, je, že mužstvo sa odchodmi obrancov Kubku, Richtera a útočníkov Češíka, Jána Sýkoru, Marcinka, Dantona značne oslabilo. Pred výjazdom do Švajčiarska by mal mať hlavný kouč v súpiske jasno. „Tak na 99 percent,“ upresňuje Vladimír Országh. „Bol by som rád, keby sa v mužstve čo najviac zvýšila konkurencia, aby hráči cítili nad sebou nejaký tlak. Najviac priestoru dostane mladá generácia, popri nich sa o slovo hlási aj stredná a staršia. Nepochybne však budeme mať jeden z najmladších kádrov v extralige,“ dodal Országh.

V pondelok a aj v utorok predpoludním sa venovali hráči ešte testom, ktoré Vladimíra Országha o niečom presvedčili. „Máme dosť za sebou, testy ešte podrobne vyhodnotíme, už teraz však môžem povedať, že prevláda dobrý pocit, rovnako ako z celej prípravy na suchu. Aj počas pohovorov s hráčmi, keď sme zisťovali reakcie a z našej strany upresňovali očakávania u každého jedného sme sa stretávali s pozitívnymi ohlasmi,“ spomína kouč.

Hráči čerpali skúsenosti aj na boxe s Tomim Kidom

‚Baranov‘ možno považovať aj za novátorov v tréningových formách. Vlani do tréningov vtesnali špecializované vzpieračské, teraz sa dali nahovoriť na box v 24-hodinovej ‚simultánke‘ proti šampiónovi Tomimu „Kidovi“ Kovácsovi. „Bola to hlavne klubová promo akcia, za účelom uprednostniť šport pred nejakým vysedávaním za počítačmi,“ upresnil jej zmysel tréner Országh. „Ako nápad to určite nebol zlý, pretože box si vyžaduje naozaj veľkú kondičku, aby ste vládali vydržať čo najdlhšie na nohách. Skúsenosť zo vzpierania sa nám odvďačuje tým, že hráči presne vedia, čo majú s činkou robiť, ako ju správne zdvíhať, aby si nepoškodili,“ pokračoval Országh.

Onedlho sa v klube vedno s víťazom Stanley Cupu Michalom Handzušom potešia z cennej trofeje. „Do osláv sa aktívne zapojíme, podrobnosti budeme vedieť až po konzultáciách s Mišom,“ dodal na záver.

Program prípravných zápasov:

  • 15.8. o 12.00 HK Nitra – HC '05 Banská Bystrica (Memoriál Pavla Zábojníka vo Zvolene)
  • 16.8. o 19.00 HKM Zvolen – HC '05 Banská Bystrica (MPZ)
  • 17.8. o 15.30 GKS Tychy – HC '05 Banská Bystrica (MPZ)
  • 23.8. o 17.00 L. Mikuláš – HC'05 Banská Bystrica
  • 27.8. o 20.15 HC Lausanne – HC '05 Banská Bystrica (turnaj v Yverdon-les Bains)
  • 30.8. o 17.45 Sta­vanger Oilers – HC '05 Banská Bystrica (turnaj)
  • 31.8. o umiestenie proti EHC Red Bull Mníchov, Traktor Čeljabinsk, alebo HC Servette Geneva (turnaj)
  • 3.9. o 19.45 HC Thurgau – HC '05 Banská Bystrica (hrá sa vo Weinfeldene)
  • 4.9. o 19.45 EHC Biel – HC '05 Banská Bystrica (Biel)
  • 6.9. o 19.30 SC Langenthal – HC '05 Banská Bystrica (Langenthal)
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM