Monika Obrtalová Rôzne

Banskobystrický magistrát požiadalo o voľbu poštou 180 voličov

Banskobystrický mestský úrad zaevidoval do piatka popoludnia 180 žiadostí Slovákov, ktorí chcú využiť možnosť voliť v parlamentných voľbách poštou. Keďže termín na podanie žiadostí bol stanovený na piatok 23. apríla do 24.00 h, presný počet spomínaný

„Najviac žiadostí bolo podaných z Českej republiky, až 46. Ďalej prišli žiadosti z Veľkej Británie – 20 žiadostí. Trinásť žiadostí prišlo z Belgicka a 12 z Francúzska. Ale zaznamenali sme aj žiadosti z Číny, Talianska, Nórska, Izraela a z ďalších krajín. Z doteraz prijatých žiadostí sme zamietli len tri, dve z dôvodu, že tí, ktorí požiadali o voľbu poštou, budú v čase parlamentných volieb len na dovolenke, preto sme im nemali kde do zahraničia doručiť žiadosti,“ uviedla pre TASR hovorkyňa banskobystrického primátora Monika Pastuchová. Dodala, že tretiu zo žiadostí o voľbu poštou zamietli z dôvodu, že jej žiadateľ nemá pobyt v meste. Konať v tomto prípade mohol Miestny úrad Bratislava – Petržalka.

V meste pod Urpínom je zapísaných približne 66.000 voličov, ktorí sa môžu zúčastniť na júnových parlamentných voľbách. Mesto je po nedávnom schválení nového všeobecne záväzného nariadenie rozdelené do siedmich volebných obvodov. Doteraz to boli len štyri volebné obvody.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM