Jakub Forgács Kultúra

Banskobystrickí študenti nelenia: Pod Urpínom organizujú vlastný hudobný minifestival

Aj študenti z Banskej Bystrice majú záujem o to, aby to v našom meste žilo. Už najbližšiu sobotu preto organizujú podujatie pod názvom Mladí hudbou, ktoré ponúkne priestor začínajúcim kapelám. Prečítajte si, čo všetko si pre vás pripravili...

Ilustračný obrázok k článku Banskobystrickí študenti nelenia: Pod Urpínom organizujú vlastný hudobný minifestival
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk

V bývalom Kine hviezda, ktorý aktuálne nesie názov Urban spot, sa už túto sobotu uskutoční prvý ročník minifestivalu Mladí hudbou. Podujatie sa organizuje pod taktovkou Rady študentov mesta Banská Bystrica, Centra voľného času – JUNIOR a OZ Nula.

Prietor pre začínajúce kapely

„Miestna hudobná scéna má v súčasnosti málo príležitostí ukázať sa a predstaviť svoj talent. Aj preto je hlavnou myšlienkou podujatia Mladí hudbou odprezentovať začínajúce kapely, ktoré nie sú známe uchu banskobystrického poslucháča,“ hovorí Lucia Hlavatá, jedna z organizátoriek minifestivalu.

Podujatie oficiálne odštartuje už o 19-tej hodine a bude trvať až do neskorých nočných hodín. Fanúšikom ponúkne koncerty piatich bystrických kapiel rôzneho žánru. Ako prvá vystúpi hudobná skupina Antropoz, po nej si pódium privlastní Kafé Gas, Sense of the four, Unisex a nové piesnepredstaví kapela Rock Reunion.

Oslava prvých narodenín Rady študentov

„Na záver sme si pripravili ako inak aj jedno milé prekvapenie. Keďže Rada študentov oslavuje v októbri svoj prvý rok pôsobenia, po skončení koncertov pozývame všetkých na narodeninovú After party,“ hovorí s úsmevom predseda Rady Jaroslav Dodok.

Podujatie Mladí hudbou sa organizuje v rámci projektu Zapoj seba, spoznaj veľa, ktorý je financovaný s podporou Európskej komisie v rámci projektu Mládež v akcii. Minifestival finančne podporil aj Bankobystrický samosprávny kraj.

Foto: ilustračné

Pod Urpínom sa uskutoční hudobný minifestival: Organizujú ho šikovní banskobystr
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM