Marcel Mojžiš Iné športy

Banskobystrická latka nás opäť poteší: Na radnici hostili svetové hviezdy!

Viceprimátorka Katarína Čižmárová prijala v utorok na pôde radnice zástupcov organizátorov a tiež najväčšie hviezdy 20. ročníka Banskobystrickej latky. Jedno z top športových podujatí regiónu sa uskutoční v stredu v priestoroch športovej haly Dukla na Štiavničkách.

O nové výškarské rekordy sa budú v Banskej Bystrici v tomto roku snažiť pätnásti atléti, ktorí patria medzi svetovú špičku. Chýbať medzi nimi nebudú ani poprední reprezentanti Slovenska, vrátane výškara Dukly Petra Horáka či atléta dubnického klubu Michala Kabelku, ktorý vlani pod Urpínom skočil svoje osobné maximum. Pozvanie na banskobystrický magistrát prijali úradujúci majster sveta z USA Jesse Williams, Francúz Mickael Hanany, Grék Kostadinos Baniotis a majster Talianska Gianmarco Tamberi.

„Naše mesto má veľkú športovú tradíciu, a to práve vďaka VŠC Dukla. Verím, že Banskobystrická latka prežije tieto ťažké časy a aj my z pohľadu mesta urobíme, čo bude v našich možnostiach. Verím, že tohtoročný míting bude úspešný tak, ako tie predchádzajúce,“ povedala na slávnostnom prijatí viceprimátorka Katarína Čižmárová, ktorá zúčastneným výškarom zároveň popriala športový úspech.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM