Marcel Páleš Šport

Banskobystrická hokejbalová liga v novom ročníku: Vysoká úroveň pokračuje

Súťaž, ktorú zabezpečuje Banskobystrická hokejbalová únia, už niekoľko sezón patrí medzi najlepšie a najväčšie regionálne ligy v rámci celého Slovenska. Okrem bystrických klubov sú v nej dokonca už aj tímy z iných okresov.

Ilustračný obrázok k článku Banskobystrická hokejbalová liga v novom ročníku: Vysoká úroveň pokračuje
Zdroj: Dnes24.sk

Na prelom augusta a septembra začne písať svoje 18-te pokračovanie organizovaný hokejbal v meste pod Urpínom. Už niekoľko sezón nefigurujú v lige len Bystrické kluby, ale súčasťou ligy sú aj tímy z okresov Brezno, Krupina, Ružomberok, Žiar nad Hronom, Zvolen, Veľký Krtíš, čim liga len potvrdzuje svoju vysokú úroveň.

Povinné prilby a rozdelenie súťaží na konferencie

V rámci súťaže tento ročník prinesie pre obidve súťaže niekoľko zmien. „Medzi najväčšie novinky možno zaradiť zavedenie povinných prilieb hráčov, pričom hráči do 18 rokov budú musieť mať celotvárový kryt, do 20 rokov plexisklo na ochranu očí,“ prezradil Matúš Molitoris, podpredseda BBHbÚ.

Ďalšou zmenou bude rozdelenie oboch súťaži na konferencie. V prvej lige to budú konferencie po 6 tímov v druhej lige po 8 tímov, pričom tímy odohrajú v rámci konferencie po 2 zápasy so súpermi zo svojej konferencie a po jednom zápase s tímami z druhej konferencie.

Vyhlasovanie najlepšieho hráča zápasu

V prvej lige sa bude hrať po základnej časti aj nadstavbová časť, ktorá bude ale absentovať v druhej lige. V play off sa bude hrať, tak ako doteraz na 2 víťazné zápasy, avšak v prípade rozhodujúceho tretieho zápasu dôjde k zmene v podobe dodatkovej tretiny v dĺžke trvania 15 minút hrubého času. Ak nepríde k rozhodnutiu ani v tomto prípade, rozhodujú nájazdy klasickým spôsobom.

Hracie dni play-off sú výlučne sobota a nedeľa. Novinkou pre nadchádzajúcu sezónu bude aj udeľovanie titulu Najlepší hráč zápasu, o ktorom rozhodnú rozhodcovia.

ZLOŽENIE KONFERENCIÍ 1. ligy:

  • Konferencia A: Bukovinka, Krupina, Eagles, TP Extrem, Plej Bojs, Žiar nad Hronom
  • Konferencia B: Cocra, One Taxi, Damix, Men in Black, Monkeys, M. Kameň

ZLOŽENIE KONFERENCIÍ 2. ligy,:

  • Konferencia A: Kremnica, Panthers, Serafin´s, Springfield, Wanderers, Bruins, Tornádo, Worms
  • Konferencia B: Horná Ves, Eagle, Foresters, Demons, V. Warriors, Chernobyl, Rangers, Barani

Hokejbalová extraliga pod Urpínom

Ďalšou pozitívnou zmenou je naplnenie cieľa BBHbÚ a zanietencov hokejbalu. Od ročníka 2013/2014 bude v našom meste prvýkrát pôsobiť extraligový tím HBK N – Sport Pohronie Banská Bystrica, ktorý chce predviesť v novom ročníku dobrý hokejbal a stavať na mladých hráčoch.

„Čo sa týka cieľov, radi by sme sa pozreli do play off," naznačil túžby Pohrončanov ich hrajúci manažér Andrej Nemček. N sport už v lige pôsobil, avšak vymenil svoj domovský stánok v Žiari nad Hronom za Banskú Bystricu.

"Pre štadión v Banskej Bystrici sme sa rozhodli najmä z ekonomického a manažérskeho hľadiska. Zo Žiaru nad Hronom už bola v poslednom čase menšina hráčov, väčšina je z Bystrice. Pomocnú ruku pre tento zámer nám podali Maťo Caban, Jozef Jedlíček či Ivan Šabo zo Správy športových a telovýchovných zariadení, a taktiež vedenie Banskobystrickej hokejbalovej únie,“ povedal Andrej Nemček.

Rozpis súťaží nájdete vo fotogalérii. Viac informácií o BBHbÚ na www.bbhbu.eu.

Bystrická hokejbalová súťaž pokračuje
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM