Tlačové správy

Banská Bystrica sa na chvíľu stane Mekkou pouličného tanca

Tanečný event roka sa blíži. Už koncom júla sa totiž po prvýkrát na Slovensku odohrá kvalifikácia Red Bull BC One, ako súčasť Outbreak Europe/The Legits Blast celosvetovo najprestížnejšej bboyingovej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Banská Bystrica sa na chvíľu stane Mekkou pouličného tanca
Zdroj: Dnes24.sk

Všetci vyznávači pouličného tanca sa tak čoskoro stretnú v Banskej Bystrici a budú súťažiť o postup do ďalšieho medzinárodného kola, kde sa ten najlepší postaví víťazom z ďalších krajín.

Red Bull BC One je v súčasnosti jednou z najočakávanejších bboyingových akcií roka, do ktorej sa každoročne zapoja tisícky tanečníkov po celom svete. Z kvalifikácií, nazývaných Cyphers, vzídu tí najlepší, ktorí si napokon zmerajú sily v bboyingových battloch ignorujúcich zákony gravitácie v rámci ďalších medzinárodných kôl a nakoniec celosvetového finále. To sa od vzniku súťaže postupne odohrávalo vo Švajčiarsku, Francúzsku, USA, Južnej Kórei, Nemecku, Rusku, Južnej Afrike, a tiež Japonsku. Šampión Red Bull BC One 2015 sa pre zmenu zrodí v talianskom Ríme.

Prvý česko-slovenský Cyphers sa konal minulý rok v Prahe. Jeho víťazom bol iba dvadsaťročný El Prcinho zo slovenskej Hasta La Muerte Crew. Tento rok sa spoločná kvalifikácia Čechov a Slovákov presunie priamo do srdca Slovenska, do Banskej Bystrice. Tu sa 25. júla v rámci celosvetovo uznávaného festivalu Outbreak Europe/The Legits Blast rozhodne, kto bude môcť svoje tanečné umenie predviesť aj na finále východnej Európy v azerbajdžanskom Baku a nakoniec možno až v samotnom Ríme. Tanečná horúčka odštartuje neľútostnými tanečnými battlami, z ktorých sa osem najlepších prebojuje do večerného kvalifikačného finále. Tam sa postavia ôsmym pozvaným tanečníkom, štyrom z Česka a štyrom zo Slovenska. Svojou originalitou, muzikalitou a vychytanými tanečnými prvkami budú musieť presvedčiť náročnú porotu zloženú z najlepších bboys a bgirls, ktorí sa kedysi sami do svetového finále Red Bull BC One prebojovali.

Registrácia je už v plnom prúde, treba sa však poponáhľať, pretože limit je len 100 miest. Viac informácií o celej akcii na http://win.gs/1IZfUl2.

Po prvýkrát v histórií súťaže sa všetci bboys a bgirls stretli pred jedenástimi rokmi v švajčiarskom Bieli. Podujatie sa za prvé desaťročie svojej existencie stihlo vypracovať na celosvetovo úspešný formát, ktorý sa každý rok odohráva vo viac ako 70 krajinách sveta.

(PR) – Za obsah aj foto zodpovedá objednávateľ tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM