Jakub Forgács Správy

Banská Bystrica sa môže pýšiť ďalším úspechom: Ocenenie za najlepší mestský web!

Banská Bystrica sa už pravideľne radí medzi natransperentnejšie mestá. Vďačí za to aj výbornému hodnoteniu v oblasti prístupu k informáciám pre občanov, ktoré nájdu na internete. Odborníci ocenili web Banskej Bystrice ako najlepšiu stránku mesta.

Ilustračný obrázok k článku Banská Bystrica sa môže pýšiť ďalším úspechom: Ocenenie za najlepší mestský web!
Zdroj: TASR

„V kategórii web mesta a mestskej časti súťaže ZlatýErb.sk zvíťazila Banská Bystrica, cenu prevzal primátor Peter Gogola v zastúpení Branislavom Slaným, projektovým manažérom IKT,“ uviedol generálny sekretár Únie miest Slovenska (ÚMS) Marián Minarovič. Ďalšie ceny za stránky miest a mestských časti sa ušli Bratislave, mestskej časti Petržalka, Popradu a Lučencu. Okrem toho ocenili aj najlepšie weby obcí a VÚC.

Súťaž ZlatýErb.sk každoročne vyhlasuje Únia miest Slovenska a Občianske združenie eSlovensko pod záštitou vysokých ústavných činiteľov SR. "Súťaž je organizovaná v spolupráci s verejným informačným portálom pre samosprávy Mesto.sk, portálom Zodpovedne.sk, Združením informatikov samospráv Slovenska a medzinárodnou konferenciou ITAPA, pokračoval Minarovič.

Jej hlavným cieľom je podporiť informatizáciu slovenských samospráv a oceniť výnimočné projekty, podporiť výmenu skúseností a ohodnotiť snahu zástupcov samospráv účinne využívať informačno-komunikačné technológie na zvyšovanie kvality a prístupnosti služieb samosprávnych krajov, miest, mestských častí a obcí, všeobecne verejnosti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM