Tlačové správy

Banská Bystrica podporuje kampaň Slovensko potrebuje dobrých otcov

Komunikačno-zážitková kampaň SLOVENSKO POTREBUJE DOBRÝCH OTCOV vstúpila do III. ročníka. Jej hlavným cieľom je spopularizovať oslavy Svetového dňa otcov na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Banská Bystrica podporuje kampaň Slovensko potrebuje dobrých otcov
Foto: Rastislav Búgel

Výťažok celoslovenského projektu podporí Detskú linku záchrany 0800 12 12 12, ktorá ročne pomôže takmer 5-tisíc deťom a mládeži do 18 rokov a prevádzkuje ju Centrum Slniečko, n.o.

„Keďže už pilotný ročník kampane bol dôvodom na udelenie prestížneho spoločenského ocenenia KRIŠTÁĽOVÉ KRÍDLO v sekcii filantropia, považujeme za prejav našej spoločenskej zodpovednosti v nej pokračovať a rozširovať ju,“ povedala autorka projektu Silvia Struhárová, predsedníčka Zážitkového združenia AHOJ, o. z., ktoré spolu s Profitmedia, s.r.o. kampaň toho roku organizuje v Bratislave, Banskej Bystrici a Žiline. Generálnym partnerom je NAFTA a. s.

Záštitu nad Banskobystrickým happeningom prevzal primátor Banskej Bystrice Ján Nosko. Hlavným partnerom podujatia je Mesto Banská Bystrica, spoluorganizátorom a koordinátorom Agentúra Profivia – Silvia Žabková.

„Tretiu júnovú nedeľu si pripomíname Deň otcov. Úloha otca v rodine je dôležitá, významne ovplyvňuje výchovu detí a formovanie ich jedinečnej osobnosti. Je to súčasne aj ideálna príležitosť spomenúť si na našich otcov, aj keď už máme vlastné rodiny. Som rád, že sa k tomu významnému sviatku pripojí aj Banská Bystrica. Je mi cťou prijať záštitu nad týmto podujatím, lebo som nielen primátorom, ale aj dobrým otcom,“ uviedol Ján Nosko.

„Dobrí otcovia sú hrdinovia všedných dní… sú soľou života“ – to je motto kampane, ktorej poslaním je verejne oceniť a celospoločensky poďakovať otcom za ich starostlivosť, podporu, záujem a lásku. Vyzdvihnúť hodnotu dobrého otcovstva pre šťastie dieťaťa a jeho matky, pre prosperitu komunity a spoločnosti.

Oslavy Dňa otcov v Banskej Bystrici odštartuje výstava detských prác „Môj dobrý ocko“ s vernisážou 9. júna o 10. h. Môžete si ju pozrieť až do 21. júna v Historickej radnici v Banskej Bystrici na Námestí SNP. Oslavy v srdci Slovenska vyvrcholia v sobotu 20. júna komunitným happeningom „Slovensko potrebuje dobrých otcov“ v podobe zábavno – umelecko – hravého dňa pre rodičov a starých rodičov s deťmi v areáli Komunitného centra Fončorda a Centra voľného času Havranské.

Pripravený je veľmi bohatý a pestrý program – súťaže a hry pre malých i veľkých, ďakovná stena odkazov pre dobrých otcov, občerstvenie pri komunitnom stole, súťaž o NAJkoláčik pre ocka, posedenie v exteriérovej obývačke, čítanie rozprávok a príbehov o dobrých otcoch, detský záhradný kútik, piknik zóna, trampolínky a skákací hrad či maľovanie na tvár.

Ďalej veselé súťaže ockov a ich detí v cyklozručnos­tiach, discgolfe, cornhole, kalčete, basketbale, stolnom tenise, šachovom turnaji starých otcov + detí + vnúčat, ďalej zóna zdravia, mobilný reflexný chodník, aj workshop s psychológom na tému – ako byť dobrým otcom.

Na pódiu vystúpi hudobná skupina Pas de Pitie a deti z Tanečnej školy Janette Fáberovej, deti z Detského hudobného Centra Sonyta Music. Básnik Miroslav Kapusta bude deťom čítať a k tomu všetkému každú druhú hodinu na návštevníkov čaká žrebovanie rodinnej tomboly. Moderuje Anita Fáková.

V nedeľu 21. júna sa pozornosť presunie na galaprogram do Divadla Malá scéna STU v Bratislave, kde budú ocenení víťazi celoslovenskej facebookovej súťaže o titul Dobrý otec 2015. Kandidáti n teto tiul sú aj z nášho regiónu. Pozrite si www.dobriotcovia.sk a fanúšikovskú stránku kampane na Facebooku s rovnakým názvom „Slovensko potrebuje dobrých otcov“, kde môžete do 15. júna prihlásiť do súťaže Dobrý otec 2015 aj vášho dobrého otca alebo starého otca, alebo aspoň hlasovať za najkrajší skutočný otcovský príbeh.

Kontakt:
Profitmedia, s.r.o.
profitmedia@profitmedia.sk
0907743283
www.profitmedia.sk

foto: ilustračné

Deň otcov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM