Monika Obrtalová Krimi

AUTENTICKÉ ZÁBERY: Záťah policajtov na vandalov

Muži zákona v Banskej Bystrici vykonali záťah proti vandalom, ale posvietili si napríklad aj na bezdomovcov. Na pozore sa tak mali všetci tí, čo sa nevedia vpratať do kože a znepríjemňujú ostatným život. Policajti sa tiež zamerali na hľadané osoby a

Štátni aj mestskí policajti vykonali preventívno – bezpečnostnú akciu v sobotu. Pozornosť zacielili najmä na stav verejného poriadku, zakladania nelegálnych skládok, dodržiavanie zákona o podmienkach držania psov a pobyt bezdomovcov na území mesta.

Akcia prebiehala v miestnej časti Senica na základe podnetu od občanov a poslancov uvedenej miestnej časti, ktorí poukazovali na dlhodobé problémy vo veci narušovania verejného poriadku, občianskeho spolunažívania, ochrany majetku fyzických osôb pred krádežami, zničením, poškodzovaním.

[blockquote]Počas trvania preventívno – bezpečnostnej akcie bolo zistených celkom 11 priestupkov proti verejnému poriadku, ktoré boli riešené uložením pokút v blokovom konaní fyzickým osobám a 7 priestupkov proti verejnému poriadku je v štádiu objasňovania priestupkov. Ďalej bolo zistených 13 priestupkov proti občianskemu spolunažívaniu, ktoré boli riešené uložením pokút v blokovom konaní a 9 priestupkov proti občianskemu spolunažívaniu v štádiu objasňovania priestupkov. Ďalej sa príslušníci Policajného zboru a mestskej polície zamerali na aktívnu fyzickú ochranu majetku fyzických osôb a právnických osôb.[/blockquote]

[youtube=400,270]h­ttp://youtu.be/wRBU-xYx1d0[/youtube] zdroj: youtube.com

Príslušníci mestskej polície v zmysle platného zákona o podmienkach držania psov riešili celkom 9 priestupkov uložením pokút v blokovom konaní. V minulosti v danej lokalite Mestská polícia Banská Bystrica riešila problém s voľne pohybujúcimi sa psami a psy znečisťovali verejné priestranstvo. Taktiež psy napádali chodcov, ktorých sa snažili uhryznúť. Každý pes držaný nepretržite viac ako 90 dní na území Slovenskej republiky podlieha evidencii psov. Na mestskej polícii sú vyškolení a vycvičení príslušníci, ktorí absolvovali špeciálne školenie zamerané na odchyt psov. S cieľom zabezpečiť ochranu života a zdravia občanov príslušníci mestskej polície spolu so zamestnancom Mestského úradu Banská Bystrica odchytili v minulosti 8 psov.

Zároveň bolo vykonané aj pátranie po osobách a veciach. Celkovo bolo skontrolovaných 79 fyzických osôb. Len 56 osôb malo trvalý pobyt tam, kde bola kontrola vykonaná. Zvyšných 23 osôb malo iné trvalé pobyty, z toho traja mladiství boli chovancami detského domova. Kontrolou bolo zistené, že ani jedna osoba nebola v pátraní, preto nebol zákonný dôvod na predvedenie osôb na útvar mestskej polície. Taktiež boli skontrolované a zdokumentované miesta pobytu bezdomovcov v lokalitách Bánoš, volejbalové ihrisko v Mestskom parku a Pod Kalváriou. V budúcnosti Mestská polícia plánuje vykonať podobné akcie aj v iných lokalitách mesta Banská Bystrica.

Zdroj a foto: MsP Banská Bystrica

MsP Banská Bystrica
92
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM