Jakub Forgács Tlačové správy

VYHODNOTENIE: Atmosféru zlatej éry môžete zažiť aj pod Urpínom: Do Bystrice zavíta Milan Lasica!

Milovníci kvalitnej hudby sa majú na čo tešiť! Do Banskej Bystrice mieri Milan Lasica a spolu s orchestrom Bratislava Hot Serenaders zaspieva aj skladby, ktoré v našom meste naživo ešte nikdy neodzneli. Prinášame mená výhercov voľných vstupeniek...

Ilustračný obrázok k článku VYHODNOTENIE: Atmosféru zlatej éry môžete zažiť aj pod Urpínom: Do Bystrice zavíta Milan Lasica!
Zdroj: TASR

Športová hala Štiavničky bude vo štvrtok 19. júna o 19:00 patriť všetkým, ktorí majú radi zábavu a atmosféru „zlatej éry“, pretože Banská Bystrica v tento deň ožije do nálady 20-tych a 30-tych rokov! Pod Urpínom sa môžete tešiť na špeciálne, takmer letné, vydanie profilového koncertu orchestra Bratislava Hot Serenaders s hosťom Milanom Lasicom.

Spolupráca významného orchestra a Milana Lasicu

Bratislava Hot Serenaders je významný slovenský orchester, ktorý vznikol v roku 1991. Orientuje sa na rekonštrukciu starých nahrávok tanečnej hudby a napodobenie dobového interpretačného štýlu amerického jazzu a Hot & Sweet Music dvadsiatych až tridsiatych rokov 20. storočia a slovenskú tanečnú hudbu s jazzovými prvkami.

Po platinovej platni za CD Ja som optimista a po zlatej platni za CD Celý svet sa mračí, došlo v roku 2011 k tretej spolupráci orchestra BHS už so svojím viac-menej „kmeňovým“ spevákom a členom orchestra – pánom Milanom Lasicom. Pán Lasica si nahratím albumu amerických jazzových šlágrov pod názvom „Keď zastal čas“ splnil svoj tajný sen. 15 vybraných skladieb otextoval svojimi vlastnými textami, presiaknutými jeho typickým humorom, nadhľadom a smutno-krásnou melanchóliou.

Zahrajú aj skladby, ktoré v Bystrici naživo ešte nikdy neodzneli

Na koncerte odznejú najkrajšie skladby z prvých dvoch CD – neodmysliteľné Skôr než odídeš, Ja som optimista, Jaj Zuzka, Zuzička, ale aj šlágre z ostatného CD, ktoré v Banskej Bystrici naživo ešte nikdy neodzneli! Doplnené budú aj Hot Jazzovými skladbami z repertoáru Bratislava Hot Serenaders, v podaní dámskeho vokálneho tria Serenaders Sisters, spolu so sólovými spevákmi, pod vedením Juraja Bartoša. A keďže orchester v týchto dňoch dokončil nahrávanie štvrtého profilového albumu, odznejú vyšperkované na nahrávaciu úroveň.

Vynikajúci jazzový prejav hudobníkov je v tomto prípade umocnený zmyslom pre humor a šarmom pána Milana Lasicu, ktorý neopakovateľne moderuje svoje vystúpenie. Naposledy sa o tom presvedčili diváci na vypredanom koncerte v Poprade a v najbližšej dobe je orchester s týmto programom pozvaný na renomovaný festival Prague Proms do Prahy. Vizuálnu atmosféru orchester dotvára krásnymi dobovými kostýmami. Použitie autentických nástrojov, starostlivo prepracované aranžmány a bravúrne štýlové výkony sólistov prinášajú jedinečný autentický zvuk, aký poznáme z filmov, či starých nahrávok.

MENÁ VÝHERCOV, každý získava 2 voľné vstupy na koncert

Alena Klincová, Banská Bystrica
Jozef Gaži, Žiar nad Hronom
Marika Pavúková, Brusno

Srdečne gratulujeme, výhercov budeme informovať preostredníctvom e-mailu.

Viac informácií nájdete na stránke www.serenaders.sk alebo na facebookovej stránke www.facebook.com/hotserenaders. Predpredaj lístkov: www.ticketportal.sk.

  • Súťažiaci súhlasia, že ich e-mailová adresa bude poskytnutá spoločnosti Global 24, s.r.o. na marketingové ú­čely.
Milan Lasica a Bratislava Hot Serenades v Banskej Bystrici
1
Galéria
Milan Lasica a Bratislava Hot Serenades v Banskej Bystrici
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM