Jaroslav Dodok Krimi

Andrej (17) zavraždil svoju starú mamu, v base bude sedieť 8 rokov!

Horor v Banskej Bystrici má svoju dohru. Iba 17-ročný vnuk zavraždenej sa priznal, že je dlhodobý konzument marihuany a fajčil ju aj pred skutkom.

Ilustračný obrázok k článku Andrej (17) zavraždil svoju starú mamu, v base bude sedieť 8 rokov!
Foto: Jaroslav Dodok

Na osem rokov odňatia slobody za vraždu starej matky odsúdil tento týždeň senát Okresného súdu v Banskej Bystrici mladistvého 17-ročného Andreja z tohto mesta.

Ten sa k činu priznal a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Súd ju schválil, čím sa stal rozsudok právoplatným, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá.

Smrtiaci útok vnuka na 73-ročnú dôchodkyňu sa odohral 17. apríla predpoludním v jej banskobystrickom byte. Vnuk si od starkej prišiel požičať 250 eur, lebo ho vraj vydierajú. Starká odmietla a chcela podať trestné oznámenie.

Na to vnuk vytiahol prinesený nôž a starú matku napadol. Zomrela na mieste činu a našli ju až na druhý deň. Bezprostrednou príčinou smrti bol šok z vykrvácania pri početných hlbokých bodno-rezných poraneniach chrbtice a krku. Páchateľa usvedčili predovšetkým trasologické stopy na mieste činu a iné dôkazy.

Vnuk sa k surovej vražde priznal a vyšetrovateľom ukázal, kde po čine zakopal vražedný nástroj a ďalšie predmety. Tiež sa priznal, že je dlhodobý konzument marihuany a fajčil aj pred skutkom. Z bytu obete nakoniec zobral desať eur.

Andrej bol študentom strednej školy v Banskej Bystrici, z ktorej ho vylúčili v marci tohto roka. Babičku navštevoval sporadicky, údajne krátko pred tragédiou dostal od nej notebook. Vo väzení musí Andrej absolvovať protitoxikomanické liečenie, pretože znalci u neho zistili závislosť od drog. Po skončení výkonu trestu sa musí podrobiť ochrannému dohľadu.

Súd hneď nariadil aj výkon trestu. Mladý vrah si ho odpyká v Ústave na výkon trestu pre mladistvých.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM