Aktualizované Jakub Forgács Správy

Správy z našich ciest: Na Donovaloch aj Šturci rátajte pre sneh s obmedzeniami

Ak sadáte za volant, zbystrite pozornosť. Polícia uzavrela horské priechody Donovaly a Šturec pre kamióny dlhšie ako desať metrov.

Ilustračný obrázok k článku Správy z našich ciest: Na Donovaloch aj Šturci rátajte pre sneh s obmedzeniami
Zdroj: TASR

Horské priechody Donovaly, Šútovce a Šturec sú uzatvorené pre vozidlá nad desať metrov dĺžky. Dôvodom je husté sneženie. To komplikuje situáciu aj na ceste II/584 Srdiečko – Bystrá, ktorá je zjazdná iba so snehovými reťazami. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe.

SSC uvádza, že všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. Rovnako sú zjazdné cesty I., II. a III. triedy. Na území stredného a východného Slovenska je povrch vozoviek II. a III. triedy miestami pokrytý vrstvou kašovitého až utlačeného snehu do troch centimetrov. Na ceste II/532 v okrese Rimavská Sobota je poľadovica.

Na horských priechodoch Huty, Herlianske Sedlo, Vrchslatina, Podspády a Kremnické Bane je povrch vozoviek pokrytý vrstvou kašovitého alebo utlačeného snehu do troch centimetrov. Na horskom priechode Zbojská sa nachádza miestami zľadovatený sneh do jedného centimetra.

Podľa SSC pre silné sneženie alebo hmlu je dohľadnosť do 100 metrov v lokalitách Štrba, Batizovce, Poprad, Pastierske, Kremnička, Banská Bystrica, Vígľaš, Dobrá Niva, Hronská Breznica, Stráže, Zvolenská Slatina, Zvolen, Banská Belá, Detva, Medzilaborce, Tornaľa, Jelšava a Stožok.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM