Jakub Forgács Správy

Aktívni Bystričania získali priestor na realizáciu: Na sídlisku budú diskutovať zástupcovia komunít

Skvelé správy pre Banskobystričanov. Po Sásovej majú už aj obyvatelia ďalšieho sídliska svoje komunitné centrum (KC), v ktorom sa môžu stretávať, vzdelávať a venovať sa záľubám. Svoje brány otvorilo všetkým, ktorí majú v tejto časti mesta čo ponúknuť.

Ilustračný obrázok k článku Aktívni Bystričania získali priestor na realizáciu: Na sídlisku budú diskutovať zástupcovia komunít
Zdroj: Dnes24.sk

KC na Fončorde je otvorené pre všetkých, bez rozdielu veku, pohlavia či bydliska. Priestory preň našli iniciatívni občania v miestnom Centre voľného času na Havranskom. V nových priestoroch sa v piatok o 16:30 uskutoční verejné komunitné stretnutie, na ktorom účastníci budú diskutovať na tému Ja a môj/náš prínos pre komunitu Fončorda. K dialógu sú prizvaní i novozvolení poslanci a poslankyne tejto mestskej časti. Ako uviedla koordinátorka regionálneho centra AkSen–Aktívny senior Natália Ceglédyová, na stretnutí si vyjasnia predstavy jednotlivcov a skupín obyvateľov, ako a čo chcú robiť, ako si zariadiť a zútulniť priestory.

„Radi by sme zvoleným poslancom predstavili našu víziu komunitného centra a dohodli sa na jasných pravidlách jeho fungovania. Pred voľbami sa viacerí stavali k jeho vzniku pozitívne, čo dali najavo aj jeho zriadením, ale nechceme zostať len pri predvolebných sľuboch. Uvidíme, či dostaneme podporu aj od nových poslancov. Veríme, že áno, pretože Fončorda je veľké sídlisko, ktoré si také miesto pre občanov zaslúži,“ konštatovala Diana Vigašová z Banskobystrického okrášľovacieho spolku (BBOS).

Vznik Komunitného centra Fončorda schválilo Mestské zastupiteľstvo v Banskej Bystrici s platnosťou od 1. novembra tohto roka. Jeho zriadenie iniciovali a svojpomocne zorganizovali dobrovoľníci, aktivisti občianskych združení Kompas-centrum rozvoja, banskobystrické regionálne centrum AkSen-Aktívny senior v spolupráci s BBOS a Centrom voľného času Havranské. V snahách o komunitný rozvoj a v podpore aktívneho občianstva Fončorde pomáha KC z najväčšieho sídliska Sásová a odbor sociálnych vecí a projektového riadenia magistrátu.

Foto: ilustračné

Na Fončorde otvorili nové komunitné centrum
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM