Tlačové správy

Ako ušetriť energiu? Poraďte sa s odborníkmi na výstave Kvetena

Odborní špecialisti Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry budú poskytovať bezplatné energetické poradenstvo počas 19. ročníka výstavy Kvetena v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Ako ušetriť energiu? Poraďte sa s odborníkmi na výstave Kvetena
Zdroj: PR

Ak vás zaujímajú najnovšie trendy v oblasti obnoviteľných zdrojov, chystáte sa postaviť dom, alebo plánujete celkovú obnovu vášho bývania, odborní konzultanti sú pripravení odpovedať na vaše otázky počas celého trvania výstavy. V prípade, že plánujete inštalovať niektorý z obnoviteľných zdrojov alebo sa potrebujete poradiť, ako ušetriť energiu v domácnosti, aké opatrenia sú najvhodnejšie a aké úspory môžete očakávať, špecialisti SIEA vám poradia.

Návštevníci výstavy môžu získať aj detailné informácie o možnostiach podpory inštalácie zariadení obnoviteľných zdrojov energie v domácnostiach. Špecialisti SIEA im zároveň vysvetlia, ako požiadať o poukážky na ich inštaláciu v ďalších kolách projektu Zelená domácnostiam. Najbližšie kolo, určené na podporu inštalácie zariadení na výrobu tepla v domácnostiach v mimobratislav­ských regiónoch, bude otvorené už 2. mája 2017, na podporu výroby elektriny dňa 16. mája 2017.

Pre návštevníkov výstavy sú pripravené brožúry, v ktorých nájdu názorné schémy zapojenia a fungovania jednotlivých systémov na výrobu energie z obnoviteľných zdrojov, návrhy úsporných opatrení, príklady konkrétnych realizácií alebo výpočty výšky úspor. Bezplatné poradenstvo je možné využiť v areáli pamätníka SNP v Banskej Bystrici v dňoch 25.-28. apríla 2017. Pre ostatných záujemcov, ktorí nemajú možnosť prísť sa poradiť počas výstavy Kvetena, sú konzultanti SIEA k dispozícii v poradenských centrách ŽIŤ ENERGIOU v Banskej Bystrici, Bratislave, Trenčíne a v Košiciach. Kontaktovať ich možno aj prostredníctvom bezplatnej telefónnej linky 0800 199 399. Po­drobnejšie informácie sú zverejnené na webovej stránke zitenergiou.sk.

(PR správa)

Zdroj: PR
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM