Rôzne

AKO STE HLASOVALI: Mali by Fico a Kaliňák uvoľniť v Smere svoje posty?

Podľa europoslanca Borisa Zalu najpopulárnejšia politická strana na Slovensku neprežije, pokiaľ nepríde k zásadnej zmene. Aktuálne už poznáme aj váš názor.

Ilustračný obrázok k článku AKO STE HLASOVALI: Mali by Fico a Kaliňák uvoľniť v Smere svoje posty?
Zdroj: TASR

Dlhodobo najsilnejšia vládna strana Smer-SD čelí v ostatnom čase veľkej kritike, na pretrase sú najmä vzťahy jej podpredsedu a zároveň ministra vnútra Roberta Kaliňáka s podnikateľom Ladislavom Bašternákom, ktorý je podozrivý z únikov na daniach. V strede pozornosti je aj premiér Slovenska Robert Fico, u väčšiny voličov roky výrazne populárny politický činiteľ. Šéf sociálnych demokratov je pranierovaný za to, že sa Kaliňáka zastáva i za to, že žije v bytovom komplexe Bonaparte, ktorý prenajíma práve Bašternák.

PREČÍTAJTE SI: Robert Feši Kaliňák: Syn námorníka, ktorý pláva v politických vodách už takmer 20 rokov

V ankete portálu Dnes24.sk ste odpovedali na otázku – Mali by Robert Fico a Robert Kaliňák uvoľniť pozície v strane Smer-SD iným? Najviac zúčastnených, až 64,5 percent, sa priklonilo k možnosti „Áno“, 17,7 percent, čo bol druhý najvyšší výsledok si ale myslí, že by sa tak udiať nemalo. Rozhodnutých nie je približne desať percent čitateľov, najmenej 8,1 % volilo možnosť číslo štyri – „nemajú schopných náhradníkov“.

Podľa jedného zo zakladateľov strany Borisa Zalu, by sa do vedenia Smeru mala dostať skupina „moderných, progresívnych ľudí ako Kažimír, Pellegrini, Raši či Ondruš“. Zároveň dodáva, že Kaliňák by mal pre kauzu Bašternák opustiť post šéfa rezortu vnútra. V tomto názore ho podporila aj kolegyňa zo Štrasburgu Monika Flašíková-Beňová.

PREČÍTAJTE SI: Čas vymeniť vedenie Smeru? Podľa Borisa Zalu sú okolo Fica obhoretí politici

Kaliňák, Fico
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM