Správy

Ako sexuálna revolúcia viedla k vzniku jazyka? V Bystrici odpovie uznávaný antropológ

Bystrica je jedným z dvoch miest, kde počas svojej aktuálnej návštevy Slovenska vystúpi Chris Knight. Na čo sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Ako sexuálna revolúcia viedla k vzniku jazyka? V Bystrici odpovie uznávaný antropológ
Zdroj: Dnes24.sk

Zaujíma vás, ako sexuálna revolúcia viedla k vzniku jazyka? V tom prípade si nenechajte ujsť stretnutie so svetovo uznávaným antropológom, profesorom Chrisom Knightom.

Chris Knight, ktorý sa venuje výskumu prehistorických okolností vzniku sociálneho života, jazyka a kultúry, počas svojej návštevy Slovenska navštívil Bratislavu, kde prednášal na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. V pondelok 16. októbra navštívi Banskú Bystricu. Vkultúrnom centre Záhrada bude hovoriť o vzťahu ľudstva, jazyka a sexuality.

Vo svojej prednáške s názvom Ako sexuálna revolúcia viedla k vzniku jazyka? sa bude venovať jednému z troch aspektov revolúcie, ktorú považuje za kľúčovú pre vznik ľudskej kultúry. Týmto tvrdením odmieta obľúbený predpoklad, že ľudská kultúra vznikla v podstate ako modifikované rozšírenie správania primátov. Namiesto toho dáva do popredia obrovskú spoločenskú, politickú a sexuálnu revolúciu, ktorú iniciovali ženy.

Exkluzívna prednáška ChrisaKnighta, ktorú organizuje Sokratov inštitút v spolupráci s banskobystrickým kníhkupectvom Artforum a Záhradou CNK, sa uskutoční v pondelok 16. októbra od 17:30 v Záhrade. Prednáška bude tlmočená do slovenského jazyka. Vstup je voľný.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM