Monika Obrtalová Rôzne

Ako prebieha Deň otvorených dverí na obchvate?

Ako dosiaľ pokročila výstavba severného obchvatu Banskej Bystrice, ktorý ako súčasť rýchlostnej cesty R1 buduje v rámci PPP projektu PR1BINA firma Granvia Construction sa mohli dnes záujemcovia dozvedieť na Dni otvorených dverí. Zhotoviteľ stavby ho

Ako uviedla Lenka Kubejová z útvaru komunikácie Granvia Construction, záujemcom sú k dispozícii nielen informačné materiály, ale pripravení odpovedať na ich otázky sú aj projektový manažér či technici. Prehliadku stavby a stavebných mechanizmov návštevníkom spestrujú vystúpenia finalistov televíznej speváckej súťaže SuperStar, súčasťou podujatia sú aj vzlety balónom a jazda turistickým vláčikom. „Deň otvorených dverí organizujeme pre obyvateľov mesta Banská Bystrica a okolia, aby sme aj laickej verejnosti priblížili náročnú prácu stavbárov a celého projektu PR1BINA a zároveň im čiastočne kompenzovali nepríjemnosti spojené s výstavbou v ich najbližšom okolí,“ uviedla Kubejová.

Motorizovaným návštevníkom je k dispozícii parkovisko v areáli pneuservisu ARS na ulici Medený hámor, odtiaľ sa na podujatie môžu odviezť turistickým vláčikom. Prístup pre peších je aj od Komenského ulice popri Gymnáziu Andreja Sládkoviča. Od Rudlovskej cesty prístup nie je možný. Výstavba severného obchvatu Banskej Bystrice sa začala v roku 2009, ukončená má byť v roku 2012.

Zdroj: SITA

 obchvat
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM