Jakub Forgács Správy

Ako mesto bojuje s horúčavami? Pozrite, čo všetko pomáha schladiť Bystricu

Teploty sa opäť šplhajú nad tridsať stupňov, čo obzvlášť cítia ľudia v rozhorúčenom meste. V takýchto prípadoch každé schladenie padne vhod. Zisťovali sme, čo všetko pomáha v Bystrici v boji proti teplu.

Ilustračný obrázok k článku Ako mesto bojuje s horúčavami? Pozrite, čo všetko pomáha schladiť Bystricu
Zdroj: Webnoviny.sk

Vysoké teploty sú rizikové nielen pre starších, či ľudí s chorobami srdca. Bez dostatočnej ochrany pred priamym slnkom, či pravidelného pitného režimu, môže teplo skoliť každého človeka. V Banskej Bystrici preto mesto prijalo opatrenia, ktoré ľuďom pomáhajú ľahšie prekonať horúčavy.

„Pri vyšších teplotách má mesto Banská Bystrica k dispozícii dve kropnice, ktoré sa denne pohybujú po uliciach mesta a kropia cesty, čím ochladzujú vzduch a pôsobia proti prašnosti,“ uviedla Martina Kanisová, hovorkyňa primátora, podľa ktorej je v extrémne horúcich dňoch zabezpečené aj ochladzovanie vzduchu pomocou rozprašovania vody do priestoru.

Ako ďalej uviedla, mesto realizovalo tieto opatrenia aj minulý rok. „Na základe vývoja počasia a výziev Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu informuje mesto priebežne o možnosti vzniku mimoriadnych udalostí (povodne, vietor, sneh, vysoké teploty a pod.),“ povedala hovorkyňa a ako dodala, tieto informácie sa nachádzajú na internetovej stránke mesta aj s odporúčaním, ako predísť ohrozeniu alebo znížiť toto riziko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM