Monika Obrtalová Kultúra

Ako bolo na Ynom Víkende?

V piatok 17. júna odštartoval v centre mesta multižánrový hudobný festival s názvom Yní víkend. Na celé tri dni obsadil Hornú ulicu, počas ktorých sa na pódiách vystriedalo viac než 45 kapiel. Skupiny hrajúce rôzne druhy hudobného štýlu predstavili s

Festival mladých umelcov odštartoval v piatok výstavou „Yná Exhibicion“ v Štátnej vedeckej knižnici, kde si návštevníci mohli poprezerať fotky a bizarné predmety z minulých ročníkov festivalu. Okrem toho si záujemcovia mohli pozrieť aj predstavenie Divadelného súboru Jána Chalúpku a skupiny Puffler Quartet. Yní Piatok potom pokračoval Drum and Bass party, ktorá trvala až do skorých ranných hodín.

Ynú sobotu otvoril na hlavnom pódiu krátko popoludní primátor Peter Gogola, ktorý zahral sólo na bicích. Postupne si mohli milovníci netradičných hudobných štýlov vychutnať kapely Fallen Avenue, BASStards, Plastic Swans a Christmas, ktorá zahrala aj hymnu celého festivalu s názvom Different Saturday. Okrem hudby tu bola pre návštevníkov aj športová exhibícia a Art zóna s „graffity a tatto show“. Yná nedeľa ostáva aj naďalej prekvapením, keďže mená vystupujúcich kapiel sú stále tajomstvom.

ddk, moo Hudba vo videu: Joan Jett (I love Rock n Roll)

Ako bolo na Ynom Víkende?
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM