Jakub Forgács Správy

Aké problémy trápia ľudí v našom meste? Vedenie radnice vymyslelo, ako sa to dozvedieť...

Pod Urpínom sa stretne primátor s bystrickými podnikateľmi a občanmi. Verejné diskusie majú pomôcť vytvoriť Program rozvoja mesta Banská Bystrica a vyriešiť problémy, ktoré trápia jeho obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku Aké problémy trápia ľudí v našom meste? Vedenie radnice vymyslelo, ako sa to dozvedieť...
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

V utorok a vo štvrtok sa za účasti primátora mesta Petra Gogolu uskutočnia v priestoroch Cikkerovej siene v radnici verejné diskusie v rámci tvorby Programu rozvoja mesta Banská Bystrica. Od decembra 2013 sa každý mesiac stretávajú štyri pracovné skupiny, v ktorých je viac ako 130 zástupcov samosprávy, štátnej správy, súkromného sektora či občianskych združení. Každá pracovná skupina identifikovala niekoľko najväčších problémov mesta.

Tieto problémy budú prezentované na verejných diskusiách, aby sa k nim občania a podnikatelia mohli vyjadriť. V utorok o 14:00 prebehne verejná diskusia s podnikateľmi mesta Banská Bystrica, na ktorej sa chce vedenie mesta dozvedieť, aké problémy vnímajú podnikateľské subjekty ako najvážnejšie a ako im môže mesto pomôcť.

Cieľom diskusie s obyvateľmi mesta, ktorá sa uskutoční vo štvrtok bude napríklad aj zistiť, čo chýba obyvateľom mesta v ponuke kultúry a športu alebo čo by pomohlo, aby mladí ľudia neodchádzali po ukončení štúdia z mesta. Diskusia sa uskutoční o 16:30. V apríli a v máji bude nasledovať spoločný výber strategických cieľov a aktivít na ich dosiahnutie.

Foto: ilustračné

Mesto chce riešiť problémy Bystrice: Diskutovať bude s podnikateľmi i s občanmi
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM