Jakub Forgács Správy

Aké môžu byť lavičky na Krížnej? Mladí dizajnéri dostali takéto zadanie

Vo finále projektu Lavičky Krížna súťaží osem návrhov mladých autorov a verejnosť za ne môže hlasovať priamo v priestoroch radnice, ale aj na internete.

Ilustračný obrázok k článku Aké môžu byť lavičky na Krížnej? Mladí dizajnéri dostali takéto zadanie
Foto: Jozef Milan

Mladí dizajnéri vytvorili ideové návrhy oddychových lavičiek na vrchu Krížna vo Veľkej Fatre. O tom, ktorý z nich získa cenu verejnosti za najlepší dizajnérsky počin, rozhodnú hlasujúci do 20. mája, dokedy potrvá ich výstava v historickej radnici v Banskej Bystrici. Informovala o tom Michaela Rudová, marketingová manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko.

„Vrch Krížna ako významný bod pre peších turistov a cyklistov je povestný i svojím historickým názvom Trojstoličný vrchol. Kedysi sa tam stretávali hranice troch historických stolíc – Zvolenskej, Liptovskej a Turčianskej. Súťažným zadaním pre dizajnérov bolo navrhnúť vizuál lavičiek na Krížnej symbolizujúcich tieto pomyselné stolice. Lavičky majú slúžiť ako oddychová zóna pre turistov a cyklistov v Národnom parku Veľká Fatra s možnosťou jedinečných výhľadov na okolie,“ priblížila Rudová.

Vo finále projektu Lavičky Krížna súťaží osem návrhov mladých autorov a verejnosť za ne môže hlasovať priamo v priestoroch radnice alebo na webe vyhlasovateľa súťaže.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM