Ľubomíra Karmanová Rôzne

Akcia, ktorá vás chytí za srdce: Mladý párik plánuje netradičnú dovolenku, na svoje si prídu chlpáči aj z nášho útulku

Zuzka a Marek sa k dovolenke postavili nezištne. Plánujú autom prejsť celé Slovensko, zbierať veci pre útulky a nie len to. Táto akcia vás chytí za srdce. Stretnite sa s nimi priamo v našom regióne.

Ilustračný obrázok k článku Akcia, ktorá vás chytí za srdce: Mladý párik plánuje netradičnú dovolenku, na svoje si prídu chlpáči aj z nášho útulku
Zdroj: Dnes24.sk

Zuzana (23) a Marek (29) z Hlohovca radi pomáhajú a s dobrovoľníctvom v útulkoch pre zvieratá majú už skúsenosti. Pri výbere dovolenky so svojimi štvornohými miláčikmi aj toto zohralo úlohu. Túto akciu nazvali DroBaki na ceste. Marek vysvetľuje dôvody. „DroBaki – to sú naši útulkáči. Ich pomenovanie vymyslel kamarát spojením ich mien Drobček a Baki. Bývame spolu v malom bytíku – Drobec, Baki, Zuzana a ja," prezrádza Marek.

Marek rád fotí, Zuzana má rada zvieratá, chodieva pomáhať do útulkov. Spoločne radi chodia na výlety. Všetky svoje záľuby spojili do jedného a vzišiel z toho skvelý plán: zažiť úžasnú dovolenku a urobiť niečo užitočné. Mladí Hlohovčania sa zhodujú na tom, že Slovensko je nádherné a tak by ho počas prvých deviatich augustových dní chceli precestovať krížom-krážom a navštíviť čo najviac hradov, priehrad, prírodných rezervácii a všetkého zaujímavého, čo Slovensko ponúka.

„Chceli by sme ľuďom priniesť správy a fotografie z našej cesty a radi by sme cestou urobili aj niečo užitočné pre útulky. Budeme radi, ak budete našu myšlienku zdieľať, ak nám pomôžete dobrou radou, či povzbudením a veríme, že i my prinesieme vám niečo pozitívne do života," dodáva Marek.

Zuzana prezradila, že zatiaľ majú pochodené len západné Slovensko a preto by privítali zaujímavé tipy na miesta, ktoré sa oplatí navštíviť. „Či už to bude jedinečné jazero, vodopádik, rieka, kopček, pamiatka, nádherná lúka, vyhliadka, námestie, jedinečný park, zaujímavá atrakcia..... Ide hlavne o to, aby sme sa tam dostali so psíkmi,“ pokračuje Zuzana.

S týmto milým párikom sa môžete stretnúť aj v našom regióne a budú veľmi radi, ak prinesiete zo sebou nejaký darček pre zvieratká z útulkov. „Útulkáčom môžete darovať granule, piškóty, konzervy, ryžu, cestoviny, deky, plachty, hračky, misky, obojky, vodítka, čistiace prostriedky,“ upresnila Zuzka.

DroBaki, Zuzka a Marek zavítajú do týchto miest:

1.8. Pezinok, Patince

2.8. Banská Bystrica, Detva

3.8. Rimavská Sobota

4.8. Rožňava

5.8. Humenné

6.8. Bardejov, Medzilaborce

7.8. Stará Ľubovňa

8.8. Námestovo

Presné zberné miesta, kde môžete priniesť dary pre útulkáčov nájdete na FB stránke DroBaki na ceste. Na tejto stránke si tiež môžete stiahnuť plagátiky na zbierku vo vašom meste a pomôcť tak Zuzke a Marekovi s reklamou.

DroBaki cestujú po Slovensku a pomáhajú útulkáčom
10
Galéria
DroBaki na cestách po Slovensku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM