Jakub Forgács Kultúra

Aj takto sa dá stráviť predĺžený víkend na prelome rokov: Bystričania a spol., a o tomto viete?

Koniec tohto roka je tu a väčšina z nás sa už nevie dočkať predĺženého víkendu. Veď kto by sa už len netešil na relax či zábavu. A kde stráviť nadchádzajúce voľné dni v Banskej Bystrici? Čítajte ďalej, možno vás zaujme práve niečo z našich tipov.

Ilustračný obrázok k článku Aj takto sa dá stráviť predĺžený víkend na prelome rokov: Bystričania a spol., a o tomto viete?
Zdroj: TASR

CIGÁNSKY BARÓN

31. decembra 2015 o 18:00 hod., Štátna opera

Kto má rád operné umenie, nenácha si ujsť pred príchodom nového roka ani predstavenie Cigánsky barón. Spoluúčinkuje v ňom orchester, zbor a balet Štátnej opery. Koncertný majster Oldřich Husák.

TRADIČNÝ POLNOČNÝ OHŇOSTROJ NAD MESTOM BANSKÁ BYSTRICA

31. decembra 2015, Námestie SNP

Hoci posledné roky sa Banskobystričania polnočného ohňostroja na Silvestra nedočkali, teraz by sa to malo zmeniť. Okrem novoročného ohňostroja sa totiž obyvatelia mesta pod Urpínom môžu tešiť aj ohňostroja na prelome rokov.

SILVESTER 2015

31. decembra 2015, Ministry of Fun Banská Bystrica

Rozlúčiť sa so starým rokom môžete na Silvestra aj v známom banskobystrickom klube Ministry of Fun. O hudobnú zábavu sa na prelome rokov postarajú DJ Dave, DJ Mustee a DJ Drožďo.

ĽAHKÝ NOVOROČNÝ VÝKLUS V PRÍRODE

1. januára 2016 o 14:30, železničná stanica Radvaň

Ako na Nový rok, tak po celý rok. A čo padne lepšie po sviatkoch plných hojnosti a hlavne dobrého jedla? Aj vy si spolu s ďalšími Banskobystričanmi môžete vybehnúť do prírody na cca 7 kilometrový motivačný okruch urpínskou lesostepou.

NOVOROČNÝ OHŇOSTROJ S PROGRAMOM

1. januára 2016 o 16:00, Námestie SNP

Aj na Nový rok sa môžeme tešiť na program. Na Námestí SNP vystúpi slovenská vokálna skupina Fragile. Ohňostroj s hudobným sprievodom sa začne cca o 16:45 a bude zameraný na rôzne svetelné efekty a farebnosť. Potrvá približne desať minút.

NEOBYČAJNÝ PRÍBEH OBUVNÍKA JAKUBA

2. januára 2016 o 17:00, Divadlo Pod balkónom

Prvý novoročný víkend budete môcť stráviť aj v divadle. V banskobystrickom Divadle Pod balkónom odohrajú v sobotu krehký príbeh o láske, obetavosti a spolupatričnosti Neobyčajný príbeh obuvníka Jakuba.

MEDZINÁRODNÝ HOKEJOVÝ NOVOROČNÝ TURNAJ PRIATEĽSTVA

2. – 4. januára 2016, Zimný štadión

Nadšenci hokeja si prídu cez víkend na svoje. Na zimáku sa uskutoční medzinárodný hokejový turnaj mládeže. Zúčastnia sa ho tímy zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Slovinska a Bieloruska.

NOVOROČNÝ ŠACHOVÝ TURNAJ

3. januára 2016 o 8:00, Spojená škola Kremnička

Ak máte radi šach, určite by ste nemali premeškať Novoročný šachový turnaj. pre kategórie mládeže a dospelých. Uskutoční sa, pri príležitosti 23. výročia vzniku Slovenskej republiky, priamo v našom meste.

DOBRÚ CHUŤ, VLK! /Marta Guśniowska/

3. januára 2016 o 16:00, BDNR

Hra o výnimočnom priateľstve plná humoru a nonsensu. Niekedy sa v rozprávkach stane aj čosi celkom nezvyčajné. Čo sa však musí stať, aby sa stal z vlka vegetarián a zajačik zavýjal na mesiac? Rozprávka, ktorá odhalí, ako to dopadne, keď sa výchovy malého zajačika ujme starnúci uhundraný vlk.

HC' 05 iCLINIC BANSKÁ BYSTRICA – MSHK DOXXbet ŽILINA

3. januára o 17:00, Zimný štadión

Fanúšikovia baranov sa v nedeľu dočkajú prvého novoročného domáceho zápasu svojich obľúbencov. Banskobystrickí hokejisti podvečer nastúpia proti Žiline.

Čítajte tiež:

Najlepšie novoročné SMS: Prinášame tipy na originálne vinše do roka 2016

Bystrický rok 2015 na FOTKÁCH: 10 zaujímavých momentov, ktoré sa podarilo zachytiť v našom meste

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM