Monika Obrtalová Rôzne

Aj napriek zlému počasiu sa Deň detí vydaril

Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí, ktorý sa každoročne oslavuje 1. júna, pripravilo Mesto Banská Bystrica v spolupráci s miestnymi organizáciami zaujímavý program. Aj napriek daždivému počasiu sa podľa slov organizátorov akcia veľmi dobre vyda

Doobedňajší program pozostával z dvoch častí. Prvá časť sa konala v bývalom Dome kultúry, kde boli pre deti pripravené zábavno-súťažné stanovištia. Priestor dostala aj vybíjaná či stavanie hradu z veľkých plyšových kociek. Deti si mohli svoje zručnosti vyskúšať aj v tvorivých dielňach, napríklad výrobou drevených vláčikov či maľovaním rôznych vzorov na tvár. //„Akcie sa zúčastňujem pravidelne. Je to možnosť ako sa dozvedieť niečo nové a ako sa čo vyrába,“ //ozrejmila dôvod svojej účasti na programe jedna zo starších dievčat.

V areáli pod Pamätníkom SNP bola zasa pre záujemcov pripravená prezentácia všetkých zložiek záchranárskeho zboru. Okrem železničnej či mestskej polície sa predstavili aj hasiči a záchranári. Deti mali možnosť vidieť policajtov priamo v akcii, pri chytaní a zatýkaní zločincov, zblízka si obzrieť aj záchranárske a policajné autá či ťažkú techniku, ktorú používajú pri rôznych zásahoch. „Deti nevidia takéto čosi každý deň, aj preto sme sem prišli. Je to veľmi dobrá akcia,“ povedala stručne jedna z mamičiek, ktorej dieťa so záujmom sledovalo predstavenie policajtov na koňoch. „Mladšie deti ešte stále berú policajtov ako svojich hrdinov, ako tých dobrých, a tak by to mali brať aj ostatní“ vyjadrila svoj názor ďalšia pani, ktorá si program takisto nenechala ujsť.

V rámci programu sa konal aj 12. ročník krajského kola súťaže mladých záchranárov civilnej ochrany. Záujemcovia mali v tento deň dokonca vstup na plážové kúpalisko na Štiavničkách zadarmo. Program sa po skončení presunul spod Pamätníka SNP do najväčšieho bystrického obchodného centra, kde malých návštevníkov čakalo vystúpenie klaunov, Ronald show alebo africké bubny a tance.

Autor: Lucia Nemcová

Aj napriek zlému počasiu sa Deň detí vydaril
1
Galéria
MDDbb
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM