Jakub Forgács Rôzne Správy

Aj dedinky pri Bystrici bojujú o titul NAJ: Tieto 3 sa zatiaľ držia najvyššie

Už niekoľko mesiacov sa dá hlasovať za Najkrajšiu obec Slovenska. Pozreli sme sa na to, ktoré z nášho okresu sú na tom najlepšie.

Ilustračný obrázok k článku Aj dedinky pri Bystrici bojujú o titul NAJ: Tieto 3 sa zatiaľ držia najvyššie
37
Galéria
Zdroj: TASR

Internetový portál Slovakregion aj tento rok vyhlásil súťaž o Najkrajšie mesto a obec Slovenska.

Odštartovala prvého apríla. My sme nahliadli na aktuálny stav dediniek v okolí Banskej Bystrice. Zahlasujte za tú vašu naj.

V zozname je 2787 dediniek, na úplne prvom mieste je zatiaľ obec Smižany, za ňou sa nachádzajú Nižná Olšava a prvú trojicu uzatvára dedina s názvom Ortuťová.

Lídri z okresu

Ďalej sme zaostrili na obce z nášho okresu. Najvyššie z nich sa v priebežnom rebríčku drží obec Ľubietová, ktorej v konkurencii takmer 2 800 obcí patrí 195. miesto. 200. priečka patrí dedine Poniky a na 344. mieste sa nachádzajú Donovaly.

Ako sa zapojiť do hlasovania?

Do konca súťaže je však ešte ďaleko, a tak aj vy svojím hlasom môžete prispieť k umiestneniu vašej obľúbenej obce. Zahlasovať za niektorú z nich môžete na www.slovakregion.sk. Hlasovať však môžu len registrovaní užívatelia, ktorí kompletne vyplnia registračné údaje.

Víťazom sa stane dedinka, ktorá počas trvania súťaže získa najviac hlasov a zároveň bude mať najviac užívateľov odovzdávajúcich hlas. Výsledky súťaže budú známe 5. novembra tohto roku. Sledujte nás preto aj na našom facebookovom profile.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery zo Slovenský deň kroja na bystrickom Námestí SNP, kde sa predstavili kroje z celého Slovenska i zahraničia!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Slovenský deň kroja na úchvatných záberoch bystrického fotografa
37
Galéria
Foto: Norbert Kuklovský / Zdroj: Slovenka
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM