Marcel Páleš Kultúra

6. ročník festivalu Intermedia.bb: Tri dni na troch miestach o mediálnom umení

Festival venovaný súčasnému umeniu s jeho presahom do rôznych druhov médií sa tento rok koná na troch miestach v Banskej Bystrici. Pripravené sú projekty nielen zo Slovenska aj z Čiech.

Ilustračný obrázok k článku 6. ročník festivalu Intermedia.bb: Tri dni na troch miestach o mediálnom umení
Zdroj: TASR

Počas troch dní trvania 6. ročníka festivalu Intermedia.bb 2013 (27.-29.10.) odprezentujú rôzne audiovizuálne a multimediálne projekty zo Slovenska a Česka. Festival sa bude konať na troch miestach – v Stredoslovenskej galérii, budove bývalého Parku kultúry a oddychu (PKO) na Lazovnej 19 a v Záhrade – Centre nezávislej kultúry (CNK), uviedla Zuzana L. Majlingová z Občianskeho združenia (OZ) Laputa, ktoré podujatie organizuje.

Niečo visí vo vzduchu

Festival otvorí v nedeľu (27.10.) o 15.00 h zvuková inštalácia …a nikto za to nemôže, ktorá pracuje s dočasným privlastnením opustených kancelárií bývalého PKO na Lazovnej ulici. V pondelok (28.10.) od 18.00 h bude pokračovať program na Lazovnej uvedením formácie Barcode DJ’s (Jakub Pišek, Beata Kolbašovská, Erik Bartoš).

Účastníci môžu ďalej zažiť interaktívny zvukový environment Sláva Krekoviča – Niečo visí vo vzduchu a živú zvukovú performanciu Bolka Matúša Kobolku. V utorok (29.10.) sa od 19.00 h festival presunie do Záhrady-CNK, kde sa predstavia Anna Kryvenko s projektom Polis, Ondřej Merta s kapelou Hugo&Zoe a s audiovizuálnou performanciou vystúpia Michal Zbořil a Martin Blažíček. Na celý program festivalu je vstup zdarma.

Živé performancie, diskusie a prezentácie

Festival Intermedia.bb bol založený v Banskej Bystrici v roku 2008 a jednou z jeho úloh je rozširovať progresívne umelecké tendencie z oblasti mediálneho umenia aj mimo Bratislavy, preto sú súčasťou festivalu nielen živé performancie, ale aj diskusie s umelcami a prezentácie.

Tento rok organizátori k festivalu pripravili sprievodnú výstavu, ktorú môžu záujemcovia vidieť v Stredoslovenskej galérii. Výstavný projekt Prírodné materiály prezentuje práce Richarda Loskota (CZ) a Michala Šimonfyho (SK). Tvorbu oboch autorov charakterizuje symbióza poznatkov vedy, súčasných technológií a umenia.

Foto: ilustračné

6 ročník festivalu Intermedia.bb
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM