Ivana Kováčiková Šport

24 hodín nepretržitého behu opäť v Bystrici. Sily si zmerajú malí lezúni aj rodičia s kočíkmi

Na Štiavničkách sa už po piaty krát stretnú všetci nadšenci behu. S heslom Bystričania svorne proti vzdialenosti sa pokúsia vytvoriť nepretržitú 24-hodinovú bežeckú reťaz. Nebude chýbať ani 50km dlhá výzva. Kedy sa dočkáme?

Ilustračný obrázok k článku 24 hodín nepretržitého behu opäť v Bystrici. Sily si zmerajú malí lezúni aj rodičia s kočíkmi
Foto: Vlado Veverka / Zdroj: Dnes24.sk

Od štvrtku 9. júna 18:00 do piatku 10. júna 18:00 sa na atletickom štadióne na Štiavničkách bude bežať nepretržite 24 hodín. Pod Urpínom sa totiž uskutoční ďalšia Banskobystrická bežecká 24-hodinovka. „Podujatie je určené pre všetkých Banskobystričanov i ostatných sympatizantov zdravého pohybu pre radosť, bez rozdielu veku, pohlavia, či výkonnosti. Individuálnym cieľom každého účastníka je zabehnúť vzdialenosť minimálne 400m (jeden okruh). Opakovaný štart je povolený,“ uvádzajú organizátori podujatia.

Podujatie nie je rozdelené do žiadnych kategórií. Štartové bude založené na dobrovoľnej fáze a vyzbieraná suma bude použitá na prípravu a zabezpečenie 5. ročníka Banskobystrického maratónu 2016. Pre každého účastníka bude pripravené občerstvenie, iontové nápoje, aj pamätný diplom.

V sezóne 2016 bude opäť výzva – okruhový ultrabeh na 50km! Začiatok je vo štvrtok o 18:00 a bude zabezpečené aj svojpomocné meranie Garmin, Endomondo, podľa zásad Fair play. Najlepších troch účastníkov vyhodnotia.

V piatok od 8:00 do 14:00 budú športovci VŠC Dukla BB demonštrovať jednotlivé atletické disciplíny ako džudo, športová streľba, biatlon, hod oštepom, skok do výšky. Nebude chýbať ani ukážka vojenskej techniky, nácvik sebaobrany a psovodi. Na podujatie sa budú v pravidelných intervaloch kyvadlovou dopravou voziť deti základných a stredných škôl. Zároveň bude prebiehať špecializované testovanie detí od šesť do 11 rokov. Od 14:00 do 18:00 bude Draft verejný.

Na piatkové popoludnie sú pripravené aj preteky lezúňov. Preteky sú určené pre deti do 12 mesiacov a bude pre nich pripravená samostatná trať z penových kociek s dĺžkou päť metrov. Pre rodičov organizátori pripravili Beh s kočíkom. Behu sa môžu zúčastniť mamičky aj oteckovia a následne budú vyhlásení najrýchlejší z nich. V hre sú hodnotné ceny.

Čítajte tiež:

Stovky Bystričanov vyrazili do práce na bicykloch. Koľko spolu najazdili a kto zvíťazil?

VIDEO: Assassin’s Creed v Bystrici? Najväčšie stretnutie parkouristov s viacerými prekvapeniami

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM