Monika Obrtalová Rôzne

17. júna príde Yní víkend!

Dlho očakávaný festival mladých umelcov je konečne za dverami! 5. ročník multižánrového festivalu Yní Víkend, na ktorom nebude chýbať rock, metal, punk, drum and bass či pop, otvorí svojim sólom na „bicích“ samotný primátor. Hudbu ktorú bežne nepočuj

,,Ak zháňaš „basáka“, tu ho nájdeš. Potrebuješ bubeníka? Nájdeš ho tu. Aj fotografa, herca… Tu sa to hemží mladými umelcami. Spájame nespojiteľné a robíme veci YNAK," predstavujú festival Yní víkend jeho organizátori. Program začína už v piatok 17. júna o 16:00 hodine v Štátnej vedeckej knižnici, kde si môžete prezrieť fotografie z minulých ročníkov festivalu, ale aj práce domácich mladých fotografov pod spoločným názvom „Yná Exhibition“. Pripravená je aj výstava bizarných predmetov z histórie festivalu a predstavenie Divadelného súboru Jána Chalúpku. Program bude pokračovať „Drum and bass Party“ na Hornej ulici v Klube 77 a potrvá až do skorých ranných hodín.

V sobotu 18. júna o 14.30 hodine začne oficiálne Yná Sobota s pestrým hudobným programom. Až do večera si budete môcť vychutnávať skupiny ako Revolution (alternative rock), Švepes (rock'n'roll-funk), Babyluzaru (africko-rytmická úderka) a kopec iných kapiel. V Klube77 privítajú milovníkov alternatívnej hudby The Paranoid (scream/rock) a Bačova fujara (alternative/rock) a v tom istom čase môžete navštíviť v Tartarose a Tirish bare ďalšie koncerty. Novinkou tohto ročníka je možnosť pobudnúť v stanovom mestečku, ktoré bude priamo pod schodami Pamätníka SNP. Súčasťou festivalu je aj hymna s názvom Different Saturday od kapely Christmas.

Yná Sobota bude okrem hudby doplnená aj zaujímavým sprievodným programom v podobe Art zone, Literárneho zátišia, Tattoo a Fire show, vystúpení „skaterov“ a „grafiťákov“. Na záver podujatia nebude chýbať veľkolepá „after party“, no mená účinkujúcich kapiel sú zatiaľ tajomstvom.

ddk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM