Marcel Páleš Kultúra

11 obcí najúspešnejších obcí na Slovensku v Bystrici: Chcete o nich vedieť viac?

14 panelov – 11 obcí, ktoré patria medzi najúspešnejšie na Slovensku. Všetko o nich a priebehu siedmeho ročníka súťaže Dedina roka sa dozviete z výstavy Predstavujeme obce ocenené v súťaži Dedina roka 2013.

Ilustračný obrázok k článku 11 obcí najúspešnejších obcí na Slovensku v Bystrici: Chcete o nich vedieť viac?
Zdroj: Dnes24.sk

Zaujíma vás, ktoré slovenské obce získali ocenenia v prestížnej celoslovenskej súťaži Dedina roka 2013, ako vyzerajú, akým spôsobom žijú ich obyvatelia…? Výstava je prístupná verejnosti** od 19. novembra 2013 do 10. januára 2014** v Štátnej vedeckej knižnici na Lazovnej ulici 9 v Banskej Bystrici. Odborným garantom výstavy je organizátor súťaže – Slovenská agentúra životného prostredia.

Súťaž Dedina roka je prezentáciou krás, úspechov, výnimočnosti slovenských dedín, tvorivej práce jej predstaviteľov a obyvateľov, predstavením originality, národnej hrdosti, so zdôraznením tradícií, rozmanitosti kultúry a krajiny vidieckych regiónov. Zároveň je ukážkou snahy priblížiť sa obnove obcí na európskej úrovni, pričom má upozorniť verejnosť a politikov na význam vidieka a upevniť jeho postavenie v spoločnosti.

Viac o súťaži: www.obnovadediny.sk

11 obcí najúspešnejších obcí na Slovensku v Bystrici
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM