Ivana Kováčiková Kultúra

10 tipov na víkendový relax: Podujatia v Bystici a okolí nabité zábavou

Kvalitný oddych vždy príde vhod. Vyraziť si na zaujímavú akciu sa rozhodne oplatí. Pozrite si prehľad podujatí, ktoré sa opltia zažiť.

Ilustračný obrázok k článku 10 tipov na víkendový relax: Podujatia v Bystici a okolí nabité zábavou
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk

PARKOUR MEETING BANSKÁ BYSTRICA 2016

15.7. – 17.7.2016, Zimný štadión – Hala B Banská Bystrica a Park pod Pamätníkom SNP

Milujú pohyb, radi prekonávajú prekážky, ale aj vlastné limity. Banská Bystrica už onedlho ožije parkourom. Lákadlami svetoznámy hosť z Francúzska aj akcia priamo v centre mesta. Už onedlho si budeme môcť parkour vyskúšať na vlastnej koži.

HALUŠKY FEST TURECKÁ

15.7. 2016, o 9:00, Turecká

Rozhodne si nenechajte ujsť ďalší – už 22. ročník súťaže – Majstrovstvá Slovenska a Európy vo varení a jedení halušiek v Tureckej. Sľubujú prehliadku ľudových remesiel spojenú s predajom tradičných výrobkov a nezabudnuteľný kultúrny zážitok.

MARTIN GEIŠBERG A HANY HUDÁK

15.7. 2016 o 19:00, CNZ Záhrada, Námestie SNP 16

Pokračovanie cesty za slobodou dvoch neortodoxných pesničkárov Martina Geišberga (gitarista a spevák hudobnej skupiny UMK, herec, režisér, dramaturg, fotograf) a Nanyho Hudáka (gitarista a spevák hudobnej skupiny Shz Nany), ktorí sa na svojej pesničkárskej ceste zastavia 15.júla 2016 o 19:00 aj v banskobystickej Záhrade.

MAKE SOME NOISE

15.7. 2016, Na Troskách 25

Chcete zažiť skutočnú zábavu počas piatkovej noci? Navštívte najznámejší tanečný klub pod Urpínom, v ktorom sa počas obľúbenej akcie Make some noise predstavia DJs: YANCO, DJ ANNDY, DJ DAVE.

TARTAROS METAL CUP 10

16.7. 2016 o 11:00, Tatrators Rock Club , Námestie SNP 5

Priaznivci a hudobné skupiny sa stretnú na okrúhlom 10.ročníku TARTAROS Metal cup. Na podujatí si zahrajú futbal, ktorý začne už dopoludnia. Bude pripravené aj občerstvenie v podobe guláša. Na afterpárty k 10.výročiu turnaja zahrajú kapely Acid Force,Death Sentence.

RYTIERSKY TURNAJ

16.7. 2016 o 16:00, Plážové kúpalisko

Plážové kúpalisko v Banskej Bystrici sa v sobotu 16. júla stane dejiskom netradičnej akcie. Pre návštevníkov bude pripravená rekonštrukcia rytierskeho turnaja z konca 14. storočia, spojená s ukážkami života v rytierskom tábore a bohatým sprievodným programom.

HIFI FESTIVAL

16.7. 2016. od 10:00, penzión Klopačka, Špania Dolina

V šachte Ferdinand pri penzióne Klopačka sa uskutoční festival Historiských filmov s baníckou tematikou. Počas podujatia bude môcť vidieť filmy: Doba bronzová, Šachta Ludovika, Vrak lode v Afrike, Bane kráľa Šalamúna a Medené mesto.

INLINE DNI V EUROPE

16.7. 2016 o 18:00, Európa SC, Na Troskách 25

Zapojte sa do pelotónu inline korčuľovania, užite si jazdu naprieč našou krásnou Banskou Bystricou. Druhá jazda sa bude konať 16. júla. Ak sa zúčastníte počas trvania celej akcie minimálne dvoch jázd, môžete byť zaradení do zlosovania o ceny. Počas podujatia sa uskutoční koncert kapely Rock Reunion od 17-tej a Hitband od 19-tej hodiny.

OSEM HROZNÝCH

16.7. o 21:00, Amfiteáter Banská Bystrica

Prehliadka panoramatických filmov (ppf) na amfiteátri, ktorá nemá v Európe obdobu. Banskobystrickí premietači Ivan Školuda a Michal Jaso pokročili v rekonštrukcii starých premietačiek, ktoré teraz ako jediné na Slovensku dokážu hrať aj 70 mm panoramatické filmy. Film Quentina Tarantina je ocenený Zlatým glóbusom za najlepšiu filmovú hudbu.

NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE

17.7. 2016 o 14:00, Námestie SNP 4, Radvanská 27

Pre deti sú pripravené tvorivé dielne na dvoch miestach. V Thurzovom dome sa uskutoční tvorivá dielňa s Barborou, zameraná na ozdobné brošne, ktoré si budete môcť vytvoriť z látok a korálok. Tihányiovský kaštieľ pripravil program venovaný vyhynutému mamutovi.

Čítajte tiež:

SIAF 2016 už onedlho: Poznáme TOP ťaháky!

Vlčie diery či Attonitas. 5 známych filmov, natáčaných v Bystrici a okolí

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM