Správy

Úspešní reprezentanti Slovenska v medzinárodných vedomostných, športový

Ilustračný obrázok k článku Úspešní reprezentanti Slovenska v medzinárodných vedomostných,
športový
7
Galéria
Zdroj: Hasičský záchranný zbor

Úspešní reprezentanti Slovenska v medzinárodných vedomostných, športových i umeleckých súťažiach, ako aj v predmetových olympiádach si z rúk ministra školstva Petra Plavčana prevzali v Bratislave Pamätné listy sv. Gorazda. Ocenenie si odniesli aj tí, ktorí zachránili život iným. Tento rok dostalo ocenenie spolu 79 študentov stredných a vysokých škôl.

Medzi ocenenými je aj štvorica bystrických študentov. Jozef Lipták z Gymnázia J. G. Tajovského, Jozef Piták a Dávid Bílek z Konzervatória Jána Levoslava Bellu a Michaela Haššová zo Športového gymnázia.

„Ďakujem vám, že ste aktívni, že využívate svoj osobný potenciál a vaše ambície a ašpirácie tomu zodpovedajú. Je dôležité, aby boli čo najvyššie,“ uviedol v príhovore v rámci slávnostného oceňovania minister. Naša krajina podľa jeho slov potrebuje ambicióznych mladých ľudí. Ako dodal, ocenení svojím príkladom motivujú aj spolužiakov. „Ak dostanú takéto ocenenie, myslím si, že nie je väčšej motivácie pre tých ostaných, ktorí sú v triede alebo v škole, aby si osvojili tento ich príklad,“ dodal Plavčan.

V priloženej fotoalérii si môžete pozrieť, ako prebiehalo oceňovanie študentov!

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM