Iné športy

Banská Bystrica zažila jubilejný 5. ročník netradičného nočného orient

Ilustračný obrázok k článku Banská Bystrica zažila jubilejný 5. ročník netradičného nočného
orient
4
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava

Banská Bystrica zažila jubilejný 5. ročník netradičného nočného orientačného behu dvojíc. „Konal sa v magický podvečer 11. novembra, na Martina, v priestoroch Urban Spotu (bývalé kino Hviezda) a nás veľmi teší, že nám v konkurencii iných mestských či celonárodných kultúrno-spoločenských i športových akcií a napriek relatívne nepriaznivému počasiu bežalo spolu 46 dvojíc v štyroch kategóriách – mužskej, ženskej, zmiešanej i medzigenerač­nej,“ uviedli organizátori z tímu Outdoor Institute Stageman so slovami, že tak urobili nielen niečo pre svoje zdravie a v dnešnej dobe tak potrebný pozitívny rozvoj vzájomných vzťahov s priateľmi, ale tiež podporili Svetielko nádeje, Centrum pomoci detskej onkológie. Prispeli sumou 92 euro, ktorá bola vyzbieraná zo štartovného.

Po skúsenostiach z minulých ročníkov organizátori pripravili úplne novú trať, na ktorej nestačilo len bežať, ale pre úspešný výsledok bolo potrebné aj poriadne plánovať a taktizovať. Bežcov navyše čakali dve„špecialitky“. Prvá v podobe časovej kontroly pri mestskej fontáne, druhou bola pohyblivá kontrola a ňou bol trolejbus mestskej hromadnej dopravy, ktorého štyri čísla evidenčnej značky tvorili jeden z kódov. „Cestujúci v tomto autobuse, ktorý v piatok odchádzal zo Železničnej stanice o 19:33, mali určite o zábavu postarané,“ poznamenali organizátori.

„Všetky víťazné tímy na prvých troch miestach dostali hodnotné vecné ceny, za čo by sme sa chceli poďakovať všetkým sponzorom. Rovnako každý účastník dostal účastnícky diplom. Navyše, keďže naším cieľom nie je len ľudí posúvať k prekonávaniu časov a rekordov, ale ich aj motivovať k pohybu, odmenili sme aj tentokrát tím na „poslednom“ mieste, ktorý získal sladkú tortu,“ uviedli ďalej. Najúspešnejší tím naopak získal Putovný pohár NoxQuaerox. Jeho držiteľom pre rok 2016 sa stal tím Power of Orienteering v zložení Jakub Dekrét – Štefan Šurgan.

„Na záver by sme sa ešte raz chceli poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na príprave i realizácií tejto akcie, počnúc sponzormi, poskytovateľom priestorov, zdravotníkom, dobrovoľníkom, bez ktorých by sme akciu nemohli pripraviť. Najväčšia vďaka však patrí samotným bežcom, bez ktorých by akcia stratila význam. Veríme, že chápu, že akcia má amatérsky, ale najmä dobročinný charakter a veľmi nás teší, že sa k nám pravidelne vracajú. Pevne veríme, že už teraz majú začiatok novembra budúceho roku rezervovaný na túto akciu a môžeme im sľúbiť, že opäť to bude niečo iné,“ dodali organizátori z Outdoor Institute Stageman.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery z nočného orientačného behu Bystricou!

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM